2012-04-16 20:38:53
Φωτογραφία για ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟ: Φονικοί τυφώνες ξεκληρίζουν οικογένειες και στήνουν σκηνικό Αποκάλυψης!
Τρεις ενήλικες και δύο παιδιά έχασαν τη ζωή τους από το καταστροφικό χτύπημα 120 ανεμοστρόβιλων κατά τη διάρκεια της νύχτας στην κεντρική Αμερική. Εκκενώνονται οικισμοί και εκφράζονται φόβοι για ένταση των φαινομένων.

Νοσοκομεία κατέρρευσαν, αεροδρόμια διαλύθηκαν και σπίτια κυριολεκτικά πέταξαν στον ουρανό ενώ σε κάποιες περιοχές εκτός από τους φονικούς ανέμους έπεσε και χαλάζι σε μέγεθος μπάλας του γκλοφ!

Κάνσας, Άιοβα, Νεμπράσκα και Οκλαχόμα είναι οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο και οι αρχές ζήτησαν να μην κινείται κανείς στους δρόμους επειδή έχουν πέσει παντού καλώδια υψηλής τάσης. Περισσότεροι από 300 κάτοικοι του οικισμού Θέρμαν στην Αϊόβα απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους μετά την ολική καταστροφή από τους τυφώνας, μετέδωσε το CNN.

Οι εικόνες από τα μέρη που πέρασαν οι τυφώνες ξεπερνούν τα γραφικά και των πιο διάσημων ταινιών καταστροφής καθώς ολόκληρες περιοχές έχουν ισοπεδωθεί και αιωνόβια δέντρα ξεριζωθεί από την μανία του αέρα. Οι αρχές έχουν δώσει σήμα υψηλού κινδύνου για τις επόμενες 24 ώρες και παρακαλούν όσους διαθέτουν υπόγεια ή δωμάτια πανικού να μείνουν εκεί μέχρι να περάσει το κακό.


Το Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο δέχτηκε τουλάχιστον 122 αναφορές για διαφορετικούς τυφώνες στην Κεντρική Αμερική ενώ ο δήμαρχος της Γούντγουορντ αποκάλυψε ότι ο φονικός καιρός έπιασε τους κατοίκους στον ύπνο. Η καταστροφή θα ήταν σίγουρα μικρότερη εάν είχαν ηχήσει οι σειρήνες της πόλης οι οποίες, όμως, σίγησαν λόγω διακοπής ρεύματος!

«Είδα έναν άνθρωπο να βγαίνει στη μέση του δρόμου γεμάτος αίματα. Ετρεχε αίμα στο πρόσωπό του. Ηταν τρομαχτικό γιατί ήξερα ότι ήταν μεσάνυχτα και πολύς κόσμος βρισκόταν στο κρεβάτι του», είπε συντετριμμένος ο συνταξιούχος πυροσβέστης Μάρτι Λόγκαν ο οποίος βγήκε αμέσως από το σπίτι του για να βοηθήσει.

Ηταν μόλις η δεύτερη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ που εκδόθηκε σήμα υψηλού κινδύνου για την ευρύτερη περιοχή της κεντρικής Αμερικής, μετά τον Απρίλιο του 2006 όταν 100 τυφώνες σκότωσαν 12 άτομα και ισοπέδωσαν 1000 σπίτια.

«Η απειλή δεν πέρασε. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος και για αυτό το βράδυ. Δυστυχώς ο φονικός καιρός είναι πιθανό να χτυπήσει ξανά, από το Τέξας και το Αρκάνσας μέχρι τα βόρεια», προειδοποιεί το Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr
 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ