2014-01-16 01:33:08
Φωτογραφία για Μπαλώνουν τα παλιά τους ρούχα στην Τρίπολη [video]
Οι καταναλωτικές συνήθειες λόγω της οικονομικής κρίσης έχουν αλλάξει και οι καταναλωτές δύσκολα προχωρούν σε νέες αγορές ρούχων, με αποτέλεσμα να κάνουν μεταποιήσεις στα παλιά τους, ώστε να τα συντηρήσουν και να τα ξαναφορέσουν, εξοικονομώντας χρήματα!

Το κόστος της μεταποίησης είναι πολύ μικρότερο από αυτό της αγοράς και πολλοί επιλέγουν να επιδιορθώσουν τα "ξεχασμένα" τους ρούχα, προσαρμόζοντας τα στη μόδα, στενεύοντας για παράδειγμα ένα παντελόνι που ήταν "καμπάνα".

"Η κρίση έχει επηρεάσει όλους, η δουλειά μας έχει αλλάξει μορφή, ο κόσμος δεν αγοράζει καινούρια ρούχα και κάνει μεταποιήσεις στα παλιά" δηλώνει χαρακτηριστικά ο Παύλος Μπιράτσης (ράφτης της πόλης μας). Προσθέτει δε ότι δεν ράβουν καθόλου καινούρια ρούχα.

Αν και υπάρχει όγκος δουλειάς, δεν είναι εύκολη, ο κόσμος ζητάει τα απολύτως απαραίτητα, αλλαγή φερμουάρ ή μπάλωμα σε ρούχα που σε άλλη εποχή θα τα πετούσε. Οι ράφτες με τη σειρά τους κάνουν όσο το δυνατόν λιγότερη δουλειά, ώστε να στοιχήσει στον κόσμο η αλλαγή λιγότερα χρήματα.


Οι τιμές είναι σταθερές αν και τα λειτουργικά έξοδα έχουν αυξηθεί.

Ο Π. Μπιράτσης διατηρεί και καθαριστήριο, του οποίου η δουλειά έχει μειωθεί σημαντικά, καθώς όπως δηλώνει ο κόσμος αποφεύγει να καθαρίσει τα ρούχα του, το κάνει μόνος του ή ακόμα και όταν πηγαίνει ένα κουστούμι καθαρίζει μόνο το σημείο που έχει λερωθεί.

Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας έχει εφαρμόσει και μια πρωτότυπη ιδέα για την Τρίπολη, κάνει delivery ρούχων με ποδήλατο! Την ιδέα όπως είπε "την πήρε" από την Αμερική και σε αυτό βοήθησε πολύ η πεζοδρόμηση του κέντρου της Τρίπολης. Η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη, μάλιστα το ζητάνε κιόλας, είπε.

kalimera-arkadia.gr
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ