2012-04-17 03:55:06
Φωτογραφία για Και επίσημα εκτός ανακύκλωσης η «Ανταποδοτική Aπάτη»
Και επίσημα ανακλήθηκε η άδειας της «Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Α.Ε.» από τον Εθνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) σύμφωνα με σχετική απόφαση* που αναρτήθηκε σήμερα στο Διαύγεια.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης η συγκεκριμένη εταιρεία η οποία είχε από το 2008 άδεια ώστε να λειτουργεί ως συλλογικό σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης συσκευασιών, «προκειμένου μεταξύ άλλων να επιτύχει ελκυστική για τους συμβεβλημένους με αυτό υπόχρεους διαχειριστές και παραπλανητική για τον ΕΟΑΝ χαμηλή τιμή χρηματικών εισφορών, έδωσε προς αυτόν (ΕΟΑΝ) κατ' εξακολούθηση ψευδείς πληροφορίες και αναφορές για την ποσοτική απόδοση ανακύκλωσης της εφαρμοζόμενης από αυτό μεθόδου εναλλακτικής διαχείρισης αποβλήτων συσκευασιών (Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης ΚΑΑ».

Κίνδυνος κυρώσεων από την Ε.Ε.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται στην απόφαση, «κατά τη διάρκεια των ελέγχων παραβίασε και την υποχρέωση ελέγχου παρακολούθησης των αποτελεσμάτων ανακύκλωσης...
. Παρεμποδίζοντας με διάφορα προσχήματα και προσκόμματα τη διενέργεια αυτών, προφανώς για να μην αποκαλυφθεί η εν λόγω απόκλιση-υστέρηση. Το γεγονός αυτό ενέχει τον κίνδυνο να τεθεί σε αμφισβήτηση η αξιοπιστία των υποβαλλόμενων στην Ευρωπαϊκή Ένωση στοιχείων περί την επίτευξη των εθνικών ποσοτικών στόχων ανακύκλωσης με τους οποίους δεσμεύεται η χώρα μας... και ως εκ τούτου να υποστεί σοβαρές κυρώσεις».

Επιπλέον στην απόφαση αναφέρεται η μη νόμιμη σύσταση της συγκεκριμένης εταιρείας, στην οποία έχει αναφερθεί με εκτεταμένο ρεπορτάζ η aftodioikisi.gr, επισημαίνοντας ότι οι πέντε δήμοι που φέρονται αρχικά να συμμετέχουν έχουν πλέον στην ουσία αποχωρήσει.
aftodioikisi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Έχουν ήθος οι νέοι;
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Έχουν ήθος οι νέοι;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ