2014-01-17 23:13:08
Φωτογραφία για Το ΜΙΝΙ κερδίζει την 1η και 2η θέση στην 11η ειδική διαδρομή του Ράλι Ντακάρ 2014
Ο Orlando Terranova (AR) με ένα πορτοκαλί MINI ALL4 Racing κέρδισε στην 11η ειδική διαδρομή του Ράλι Ντακάρ 2014. Ο οδηγός της Monster Energy X-raid Team τερμάτισε στην ειδική των 605km από Antofagasta έως El Salvador (και τα δύο στη Χιλή) σε 5:58 ώρες, ενώ ο ομόσταυλός του Joan "Nani" Roma (ES) τερμάτισε 2ος με διαφορά 10:57 λεπτών.

«Μεγάλη μέρα για μένα σήμερα,» δήλωσε ο Orlando Terranova διασχίζοντας τη γραμμή τερματισμού στο El Salvador. «Ήταν μία ακόμα δύσκολη διαδρομή. Έπρεπε να είμαστε και πάλι πολύ προσεκτικοί επειδή μέρος της διαδρομής περνούσε ξανά από την έρημο Atacama, όπου είναι εξαιρετικά εύκολο να κολλήσεις στην άμμο. Ωστόσο, δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα σήμερα. Το MINI ALL4 Racing επέδειξε ισχυρές επιδόσεις και αποδείχτηκε απόλυτα αξιόπιστο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.»

Ο Joan "Nani" Roma με το κίτρινο MINI ALL4 Racing παραμένει μπροστά από τον Stéphane Peterhansel (FR), ο οποίος τερμάτισε 4ος σήμερα, με διαφορά 5:32 λεπτών στη γενική κατάταξη
. Ο Nasser Al-Attiyah (QT) με το λευκό MINI ALL4 Racing είναι τώρα 3ος στη γενική κατάταξη ενώ ο νικητής της σημερινής ειδικής Orlando Terranova είναι 4ος, με διαφορά 1:03.39 ώρες πίσω από τον πρώτο. Τέσσερα MINI ALL4 Racing είναι στο Top5 – μία πρόσθετη απόδειξη αξιοπιστίας στο σκληρότερο ράλι στον κόσμο.

Η αυριανή ειδική Νο12, μήκους 350km θα ξεκινήσει από το El Salvador και κατευθυνθεί προς La Serena (και τα δύο στη Χιλή). Οι οδηγοί θα ξεκινήσουν από την ορεινή περιοχή γύρω από το El Salvador και θα πρέπει να διασχίσουν όσο το δυνατόν ταχύτερα την έρημο Atacama για μία ακόμα φορά. Εδώ θα χρειαστεί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για να μην κολλήσουν στην εξαιρετικά ψιλή άμμο.

Ράλι Ντακάρ – 13η Ημέρα, Συνοπτική Παρουσίαση.

Ημ/νία: 17 Ιανουαρίου, 2014

Εκκίνηση/τερματισμός: El Salvador/La Serena (και τα δύο στη Χιλή) – Σκέλος 12

Επίσημη ώρα έναρξης (αυτοκίνητα): 10:18 AM ART (UTC -3)

Συνολική απόσταση: 699 km, Ειδική διαδρομή: 350 km, Ελεύθερη: 349 km

Το MINI στο Ράλι Ντακάρ 2014.

Συνολικά έντεκα αυτοκίνητα MINI ALL4 Racing αγωνίζονται στο φετινό Ράλι Ντακάρ. Όλα βασίζονται στο MINI John Cooper Works Countryman έχοντας εξελιχθεί από την εργοστασιακής υποστήριξης X-raid Team ώστε να πληροί τις υψηλές απαιτήσεις του Ράλι Ντακάρ, την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού στους αγώνες off-road. Συνδυάζοντας ισχύ, αξιοπιστία και απόδοση, το MINI ALL4 Racing απέδειξε την ανταγωνιστικότητά του από την πρώτη φορά που συμμετείχε στο Ντακάρ το 2011 κατακτώντας αμέσως και της καρδιές των οπαδών.

Στη δεύτερη μόλις εμφάνισή του στο Ντακάρ, το MINI ALL4 Racing κατέπληξε τους πάντες κερδίζοντας στο Ράλι Ντακάρ 2012. Το 2013 η μάρκα MINI απέδειξε ότι η επιτυχία της στο Ντακάρ δεν ήταν ένα ‘πυροτέχνημα’ καθώς διεκδίκησε ξανά τον τίτλο. Φέτος, η X-raid Team και το MINI brand στοχεύουν να διασφαλίζουν τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο όταν ο αγώνας του 2014 ολοκληρωθεί στο Valparaiso, στη Χιλή, στις 18 Ιανουαρίου.

2014 Dakar MINI Driver Lineup.

#300 MINI ALL4 Racing.

Monster Energy X-raid Team

Stéphane Peterhansel/Jean-Paul Cottret (FR/FR)

#301 MINI ALL4 Racing.

X-raid Team

Nasser Al-Attiyah/Lucas Cruz (QT/ES)

#304 MINI ALL4 Racing.

Monster Energy X-raid Team

Joan “Nani” Roma/Michel Périn (ES/FR)

#307 MINI ALL4 Racing.

Monster Energy X-raid Team

Orlando Terranova/Paulo Fiúza (AR/PT).

#309 MINI ALL4 Racing.

Monster Energy X-raid Team

Krzysztof Holowczyc/Konstantin Zhiltsov (PL/RU)

#314 MINI ALL4 Racing.

X-raid Team

Vladimir Vasilyev/Vitaliy Yevtyekhov (RU/RU)

#317 MINI ALL4 Racing.

X-raid Team

Boris Garafulic/Gilles Picard (CL/FR)

#319 MINI ALL4 Racing.

X-raid Team

Zhou Yong/Pan Hong Yu (CN/CN)

#330 MINI ALL4 Racing.

X-raid Team

Federico Villagra/Jorge Perez Companc (AR/AR)

#332 MINI ALL4 Racing.

X-raid Team.

Martin Kaczmarski/Filipe Palmeiro (PL/PT)

#337 MINI ALL4 Racing.

X-raid Team

Stephan Schott/Holm Schmidt (DE/DE)
autocarnet.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ