2012-04-17 07:14:04
Φωτογραφία για Συμβούλιο φυλών συγκροτεί η αντιπολίτευση στη Συρία
Οι εκπρόσωποι πολλών φυλών της Συρίας που αντιτίθενται στο καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, ανακοίνωσαν από την... Κωνσταντινούπολη ότι συντονίζουν τις προσπάθειές τους συγκροτώντας μια "Συνέλευση των Φυλών", όπως έγινε γνωστό από πηγές της συριακής αντιπολίτευσης.

"Ως τέκνα όλων των φυλών διακηρύσσουμε σήμερα τη συγκρότηση μιας Συνέλευσης των Φυλών", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Μαχμούτ αλ-Μάσλατ, μέλος του Εθνικού Συριακού Συμβουλίου της αντιπολίτευσης, διαβάζοντας μια ανακοίνωση εξ ονόματος της Συνέλευσης των Φυλών.

"Συγκεντρώσαμε πολλές φυλές της Συρίας για να μοιραστούμε τα στοιχεία μας και να ανταποκριθούμε στα αιτήματα του λαού μας", πρόσθεσε ο Μάσλατ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της τουρκικής εφημερίδας Ζαμάν. Ο Μάσλατ διευκρίνισε ότι στο νέο θεσμό συμμετέχουν φυλές απ' όλη τη χώρα που αντιπροσωπεύουν "άνω του 40%" του συνόλου των συριακών φυλών.

"Υπήρχαν διαφωνίες μεταξύ ορισμένων φυλών όμως όλοι οι Άραβες ενώθηκαν και ξέχασαν τις διαφορές τους", είπε από την πλευρά του ο Άχμεντ ελ-Τζαμπούρι, στην ίδια συνέντευξη Τύπου. Η Μπάσμα Κοντμάνι, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του Εθνικού Συριακού Συμβουλίου, επιβεβαίωσε τη συγκρότηση της Συνέλευσης επισημαίνοντας ότι σε αυτήν θα συμμετέχουν οι φυλές που έχουν ενταχθεί στο Συμβούλιο αλλά και ορισμένες που έχουν μείνει έξω από αυτόν τον συνασπισμό της αντιπολίτευσης.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Μέσα ο Άκης!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Μέσα ο Άκης!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ