2012-04-17 07:14:43
Φωτογραφία για Μέσα ο Άκης!
Κατά τη διάρκεια της πολύωρης απολογίας του ενώπιον του ειδικού ανακριτή Γαβρηίλ Μαλλή ο κ. Άκης Τσοχατζόπουλος αρνήθηκε τις σε βάρος του κατηγορίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Άκης Τσοχατζόπουλος δεν έδωσε πειστικές απαντήσεις στις ερωτήσεις που του υπέβαλλε ο ανακριτής και για το λόγο αυτό ανακριτής και εισαγγελέας του έδειξαν το δρόμο της φυλακής, αφού έκριναν ότι:

Είναι ύποπτος φυγής, ύποπτος να διαπράξει νέα αδικήματα εάν αφεθεί ελεύθερος και τα εγκλήματα που έχει διαπράξει κατά το κατηγορητήριο είναι βαρύτατα. Κατά την προσέλευσή τους στον ανακριτή, οι δικηγόροι του Άκη Τσοχατζόπουλου έθεσαν σειρά νομικών θεμάτων για την κατηγορία που του αποδίδεται καθώς και για το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε εις βάρος του.

Ο πρώην υπουργός μεταφέρθηκε χωρίς χειροπέδες και κατά την αποχώρησή του δεν έκανε δηλώσεις. Θα περάσει τη νύχτα του στα κρατητήρια ανηλίκων, στον 3ο όροφο της ΓΑΔΑ.


Οι δικαστικές αρχές αναμένεται να ενημερώσουν την αστυνομία σε ποια φυλακή θα τον μεταφέρουν το πρωί της Τρίτης. Οι συνήγοροι υπεράσπισης του κ. Τσοχατζόπουλου αναμένεται να εκδόσουν ανακοίνωση.

O κ. Τσοχατζόπουλος, απέδωσε σύμπτωση την εμπλοκή είτε συγγενικού του προσώπου είτε της λογίστριάς του στις υπεράκτιες εταιρίες που φέρονται να χρησιμοποιήθηκαν ως όχημα για την μεταφορά στην Ελλάδα μεγάλων χρηματικών ποσών.

Ο πρώην υπουργός φέρεται να αρνήθηκε στην απολογία του, ότι είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης των επίμαχων εταιριών όπως θεωρούν οι Εισαγγελείς στο πόρισμα που συνέταξαν για την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος υπεραμύνθηκε των επιλογών που έκανε ως υπουργός 'Αμυνας. Για την προμήθεια των υποβρυχίων ο κ. Τσοχατζόπουλος φέρεται να υποστήριξε ότι ήταν απόφαση του ΚΥΣΕΑ η συγκεκριμένη προμήθεια για το Πολεμικό Ναυτικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος δεν θέλησε να λογοδοτήσει σήμερα για την προμήθεια των αντιπυραυλικών συστημάτων TOR-M1 ,αρκέστηκε ωστόσο να επισημάνει ότι η συγκεκριμένη επιλογή ενίσχυσε την άμυνα της χώρας ενώ υπογράμμισε απολογούμενος ότι όσα χρόνια διατέλεσε υπουργός ενήργησε με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον της χώρας.

Τόσο ο Ανακριτής Γαβρ.Μαλλής όσο και ο Εισαγγελέας Ν.Βούλγαρης , παρών στην απολογία, δεν φαίνεται να πείστηκαν από τις απαντήσεις του κατηγορούμενου πρώην υπουργού τις οποίες θεώρησαν "μη ικανοποιητικές".

Ομόφωνα έκριναν ότι και οι τρεις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος για την προφυλάκιση κατηγορουμένου, πληρούνται στην περίπτωση του κ. Τσοχατζόπουλου. Έτσι το ένταλμα προσωρινής κράτησης που εκδόθηκε για τον πρώην υπουργό, επικαλείται την βαρύτητα των πράξεων και τον κρίνει ύποπτο φυγής αλλά και τέλεσης νέων αδικημάτων.

Αύριο ενώπιον του ανακριτή θα απολογηθούν οι 3 συγκατηγορούμενοι του πρώην υπουργού για τους οποίους εξέδωσε ένταλμα ο ανακριτής:

1.Νικόλαος Παύλος Ζήγρας του Γεωργίου, εξάδελφος του πρώην υπουργού, δικαιούχος εξωχώριας εταιρίας που έχει εμπλακεί στην αγοραπωλησία του ακινήτου στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου

2. Ευφροσύνη Λαμπροπούλου του Ηλία, λογίστρια, εκπρόσωπος στην Ελλάδα εμπλεκόμενης εταιρίας και

3. Γεώργιος Σαχπατζίδης του Δημητρίου επιχειρηματίας.

Ήδη έχει απολογηθεί και είναι προσωρινά κρατούμενος ο Αστέριος Οικονομίδης του Γεωργίου, βασικός μέτοχος και διευθύνων σύμβουλος εταιρίας που ανέλαβε την ανακαίνιση του ακινήτου στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου και ενεπλάκη στην αγοραπωλησία του ακινήτου στο Κολωνάκι που ανήκει τώρα στην κόρη του πρώην υπουργού.
newscode.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ