2012-04-17 09:53:03
Φωτογραφία για Που οφείλεται το μένος των Ελλήνων για την ελληνική αστυνομία;
Ένας αναγνώστης μας δίνει τη δική του εξήγηση για το μίσος που τρέφουν οι Έλληνες για τους αστυνομικούς «Η Ελληνική Αστυνομία κουβαλάει τις αμαρτίες από την περίοδο της χούντας. Η γενιά του πολυτεχνείου ήταν που έκανε την περίοδο που ακολούθησε τότε συνελεύσεις επί συνελεύσεων και συζητούσαν ποικίλα θέματα εκτός από τις σπουδές τους. Ήταν εκείνη η γενιά που πίστευαν ότι θα έκανε καλύτερη την Ελλάδα. Αυτή η γενιά είδε τα προβλήματα αλλά όχι την πηγή τους. Δεν είχε την ωριμότητα, δεν συλλογίστηκε που χρειάζεται η αστυνομία και ποιος είναι ο πραγματικός της ρόλος. Ήταν η γενιά του πολυτεχνείου, μια επαναστατική γενιά, η οποία αντί να λύσει τα προβλήματα εφόσον είχε τη δύναμη, αφέθηκε στους μικροκομματισμούς των παρατάξεων και διαβρώθηκε.

Η Αστυνομία τότε από ένα άμεσα ελεγχόμενο εργαλείο της χούντας συνέχισε με το ίδιο καταστατικό και στην μεταπολιτευτική περίοδο. Έτσι έχουμε φτάσει και στην σύγχρονη περίοδο που χρησιμοποιείται για να βοηθήσει την εκάστοτε κυβέρνηση
. Από την στιγμή που κυβερνιέται άμεσα από αυτή, πάντα θα μπαίνει μπροστά να τραβάει την δημοσιότητα με όποιο μέσο χρειαστεί. Η Ελληνική Αστυνομία παρουσιάζεται ότι χρησιμοποιεί ασύστολη βία στις πορείες και κατηγορείται για τις πράξεις όταν η κυβέρνηση είναι αυτή που κρύβεται πίσω από αυτό το γεγονός. Το γραφείο του υπουργού προστασίας του πολίτη βρίσκεται στο αρχηγείο της Αστυνομίας, γνωρίζει, μαθαίνει και ελέγχει τα πάντα. Ας σταματήσουμε να κλείνουμε τα μάτια.

Επιπροσθέτως, τα διάφορα περιστατικά διαφθοράς αστυνομικών και βίας γίνονται εύκολα πρωτοσέλιδα σε αριστερές εφημερίδες, σε ένα κοινό που έχει εθιστεί σε σχετικές ειδήσεις. Φτιάχνονται στο να τα διαβάζουν, εύκολα, έτοιμη μασημένη τροφή. Αυτά τα μέσα μεταδίδουν περιστατικά και διάφορα κόμματα και ιδεολογίες πατούν σε αυτά για ψηφοθηρικούς λόγους. Φυσικά αυτά τα κόμματα αποφεύγουν να μπουν στην διαδικασία να προτείνουν λύσεις. Άλλωστε ποιο κόμμα θέλει σκεφτόμενους ψηφοφόρους; Σωστά;» αναφέρει στην επιστολή του!

Εμείς απλά επισημαίνουμε ότι και οι άνθρωποι αυτοί «σφάζονται» για 600 ευρώ. Απλά είναι καταδικασμένοι να υπακούουν στις εντολές της πολιτικής ηγεσίας…
prionokordela.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Brief an einen deutschen Freund
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Brief an einen deutschen Freund
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ