2012-04-17 12:38:07
Φωτογραφία για Ευθ. Λέκκας: Κανένας λόγος ανησυχίας από το σεισμό
Ανησύχησαν ιδιαίτερα χθες οι κάτοικοι της Πελοποννήσου με τη σεισμική δόνηση μεγέθους 5,5 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ που σημειώθηκε στη Μεσσηνία και έγινε... αισθητή σε ολόκληρο το νομό και μεγάλο τμήμα της Πελοποννήσου.

Η ανησυχία τους, έγινε μεγαλύτερη, καθώς την πρώτη δόνηση, ακολούθησαν δύο μικρότερες, 4,3 και 4,5 ρίχτερ αντίστοιχα.

Καθησυχαστικός ήταν πάντως, μιλώντας στο BriefingNews, ο καθηγητής γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και αντιπρόεδρος στον ΟΑΣΠ, κ. Ευθύμης Λέκκας.

"Ήταν ένας σεισμός, που δεν πρέπει να μας φορτώνει με φόβο… Ένας σεισμός, κύριος σεισμός μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, συνοδευόμενος από δύο μικρότερες σεισμικές δονήσεις 4,3 ρίχτερ και 4,5 ρίχτερ, αλλά και πολυάριθμους μικρότερους σεισμούς.

Όλα αυτά τα στοιχεία μας δείχνουν ότι ήταν ο κύριος σεισμός. Θα πρέπει να σημειώσουμε, και αυτό μας κάνει να μην δίνουμε μεγάλη βαρύτητα με την έννοια ότι δεν πρέπει να μας ανησυχεί το γεγονός, ότι όλα αυτά τα σεισμικά γεγονότα έλαβαν χώρα πάνω στο όριο των λιθοσφαιρικών πλακών της Ευρώπης και της Αφρικής, πάνω στο τόξο δηλαδή και σε μία περιοχή με υψηλή σεισμικότητα τα τελευταία χρόνια.

Δεν πρέπει να ανησυχεί ο κόσμος σε καμία περίπτωση. Ακόμα και αν αισθανθεί κάποιες δονήσεις, θα είναι φυσιολογικές. Θα πρόκειται για μικρότερες σεισμικές δονήσεις, από την ίδια περιοχή, πράγμα φυσιολογικό". 
briefingnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ