2012-04-17 12:48:07
Φωτογραφία για Οι «βαρβάτοι» άνδρες είναι και συντηρητικοί στην πολιτική;
Ρίχνοντας μία ματιά στους «ματσό» άνδρες του Χόλυγουντ και ποιες είναι οι πολιτικές τους απόψεις, καταλήγει κανείς εύκολα στο συμπέρασμα πως όσο πιο σκληρός είσαι, τόσο και πιο συντηρητικός είναι Σύμφωνα με ερευνητές οι «ματσό» άνδρες είναι πιο πιθανόν να πιστεύουν πως η «απλές λύσεις των όπλων» να λύνουν πιο εύκολα τις διαφορές. Αυτή η άποψη είναι αντίθετη με την επικρατούσα αριστερή ιδεολογία του Χόλυγουντ, που πιστεύουν δεκάδες ηθοποιοί που τάχθηκαν ενάντια στους πολέμους στο Ιράκ και το Αφγναιστάν.

Η έρευνα του Άαρων Σελ από το πανεπιστήμιο του Γκρίφιν της Αυστραλίας, εξέτασε το εάν η ικανότητα να πολεμήσεις παίζει σημαντικό ρόλο στο να σχηματίσει την συμπεριφορά ενός άνδρα, από την εποχή των Νεάτερνταλ μέχρι σήμερα.

Ο κ. Σελ κατέληξε πως εάν ένας άνδρας είχε δυνατό σωματότυπο, είναι πιο πιθανόν να είναι πιο επιθετικός όταν είναι θυμωμένος καθώς και να θυμώνει πολύ πιο εύκολα. Στην ίδια έρευνα αυτή η πιθανότητα, συνδέεται άμεσα και με τις πολιτικές ιδεολογίες καθώς οι συγκεκριμένοι άνδρες τυγχάνουν να έχουν πιο δεξιές ιδέες από τους υπόλοιπους, πιο μικρόσωμους.


Στην κατηγορία αυτήν εντάσσονται και ο Άρνλοντ Σβαρτζενέγκερ, καθώς και ο Μπρους Γουίλις. Στην περίπτωση του «εξολοθρευτή» μάλιστα, αυτό έγινε πιο φανερό από την διακυβέρνησή του στην Καλιφόρνια, που ακολούθησε σε πολλά θέματα, όπως τα οικονομικά, πιο αυστηρές πολιτικές από τους προκατόχους του, τους Δημοκρατικούς. Δεν παρέλειψε να κάνει και αρκετές επισκέψεις και στο Αφγανιστάν, στα αμερικανικά στρατεύματα.

Από την Άλλη ο «πολύ σκληρός για να πεθάνει» Μπρους Γουίλις, υποστήριξε το 2000 τον Τζωρτζ Μπους.
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ