2014-01-24 10:59:05
Φωτογραφία για ΟΛΗ: «Στο σκαμνί» όσοι εμπλέκονται στην... εξαφάνιση των έξι λογαριασμών
Απαντήσεις στη Δικαιοσύνη θα κληθούν να δώσουν οι εμπλεκόμενοι στην σκανδαλώδη υπόθεση που αφορά στην απώλεια των λογαριασμών για την συμπληρωματική σύμβαση της παραλιακής του Ηρακλείου, που οδήγησε στο να εξασφαλίσει ο εργολάβος το ποσό των 540.000 ευρώ. Όπως είχε αποκαλυφθεί ,το...Νοέμβριο του 2010, από την τεχνική υπηρεσία του ΟΛΗ είχαν...εξαφανιστεί λογαριασμοί και συγκεκριμένα έξι αντίγραφα του 8ου λογαριασμού με συνέπεια να μπορέσει ο ανάδοχος του έργου να κερδίσει τη δικαστική διαμάχη και να ζημιωθεί το ελληνικό Δημόσιο με μεγάλα ποσά.

Από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου ασκήθηκε δίωξη κατά των εμπλεκόμενων στην υπόθεση μετά την μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στις 18 Νοεμβρίου του 2010 η διοίκηση του ΟΛΗ και μετά την αποκάλυψη του θέματος που είχε προκαλέσει θόρυβο. Ήδη η υπόθεση διαβιβάστηκε στον κ.ανακριτή που λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης θα και του αδικήματος θα διενεργήσει την κύρια ανάκριση.


Κατηγορούμενοι είναι και όσοι χειρίστηκαν την υπόθεση από πλευράς τεχνικής υπηρεσίας που όμως είναι έκτος, είτε συνταξιοδότησης είτε γιατί έχουν αποχωρήσει σε άλλη υπηρεσία.

«Κατόπιν του υπ αρθμ. 4295/18-11-2010 εγγράφου του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου ΑΕ το οποίο διαβιβάστηκε στον κ.Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου σχετικά με την απώλεια έξι αντιγράφων του 8ου λογαριασμού του έργου ‘διαμόρφωση της παραλιακής λεωφόρου λιμένος Ηρακλείου από κόμβο ΟΛΗ έως κόμβο Κατσαμπά» και μετά από διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ασκήθηκε ποινική δίωξη στην......για την πράξη της υπεξαγωγής εγγράφου στην υπηρεσία κατά συναυτουργία με σκοπό τον προσπορισμό αθέμιτου οφέλους σε άλλον που υπερβαίνει το ποσό των 150000 ευρώ με αντίστοιχη βλάβη του ελληνικού Δημοσίου» τονίζεται στο σχετικό έγγραφο της Εισαγγελίας που διαβίβασε στις 15-1-2014 την υπόθεση στην ανάκριση.

Θυμίζουμε ότι μετά τις αποκαλύψεις ο πρόεδρος τότε κ. Τσικνάκης και ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΗ κ. Μπρας μετέβησαν στο γραφείο του εισαγγελέα κ. Μαρκάκη και κατέθεσαν δύο πλήρεις φακέλους ο ένας αφορούσε την απώλεια των λογαριασμών για την συμπληρωματική σύμβαση που οδήγησε στο να εξασφαλίσει ο εργολάβος το ποσό των 540.000 ευρώ

«Εμείς ως είχαμε υποχρέωση καταθέσαμε στον εισαγγελέα τους φακέλους για το έργο και την απώλεια των φακέλων» είχε πει τότε ο πρόεδρος του ΟΛΗ κ. Τσικνάκης .

Ο φάκελος είχε όλα τα στοιχεία για τον περιβόητο λογαριασμό που κατέθεσε ο εργολάβος βάσει των οποίων ζητούσε σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ και για τα οποία η τεχνική υπηρεσία υπολόγιζε…77.000 ευρώ!

Αυτοί οι λογαριασμοί ...χάθηκαν, όπως χάθηκε και η υπόθεση στο δικαστήριο για τον ΟΛΗ που κλήθηκε να πληρώσει ένα ποσό το οποίο στην ουσία δεν παραδεχεται!

Στην αναφορά της διοίκησης του ΟΛΗ περιγράφονταν αναλυτικά τα στοιχεία, τα πρωτόκολλα αλλά και οι υπάλληλοι που εμπλέκονται σε αυτή τη διαδικασία καθώς και πώς από τον εργολάβο, το πρωτόκολλο και το διευθύνοντα σύμβουλο τότε πήγε στην τεχνική υπηρεσία ο λογαριασμός (6 αντίγραφα!) που όμως λένε (στην ΤΥ) δεν πήραν ποτέ!
cretalive.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ