2014-01-24 14:01:13
Φωτογραφία για Ηλεία: Απειλείται με λουκέτο ο ΟΤΕ Αμαλιάδας
Με οριστικό λουκέτο απειλείται το κατάστημα του ΟΤΕ στην Αμαλιάδα, μετά την σχετική ανακοίνωση της κεντρικής διοίκησης όπου γνωστοποιείται η πρόθεσή της να προχωρήσει στο κλείσιμο 22 καταστημάτων σε όλη τη χώρα.

Μέσα σε αυτά τα 22 καταστήματα περιλαμβάνεται και το κατάστημα του ΟΤΕ της Αμαλιάδας, που σηματοδοτεί την απαξίωση απέναντι σε όλους τους καταναλωτές του δήμου Ήλιδας και του Ηλειακού κάμπου που εξυπηρετούνται από αυτό.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε γνωστή μόλις προχθές και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχει ενημερωθεί ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης, που ετοιμάζεται να προχωρήσει σε ενέργειες για να αποτραπεί αυτή η αρνητική εξέλιξη, ενώ την ίδια στιγμή ο θόρυβος που άρχισε να δημιουργείται στην πόλη της Αμαλιάδας προκαλεί έντονη δυσφορία.

Πολλά ερωτηματικά

Προκαλεί δε αίσθηση το γεγονός, ότι η κεντρική διοίκηση του ΟΤΕ προσανατολίζεται στο κλείσιμο καταστημάτων, που ακόμη και υποστελεχωμένα έχουν επιτύχει τους στόχους, που καλύπτουν μεγάλο αριθμό καταναλωτών, που έχουν καταγράψει πολύ καλή πορεία.


Την ίδια στιγμή, φαίνεται πώς σε άλλους Νομούς της χώρας, διατηρούνται δύο και τρία καταστήματα σε μικρές αποστάσεις, που δεν καλύπτουν μεγάλο αριθμό καταναλωτών και αυτό προκαλεί εύλογα ερωτήματα.

Ανακοίνωση με πολλές αιχμές

Χθες, ο Πανελλήνιος Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΕ, προχώρησε στην έκδοση σκληρής ανακοίνωσης και καλεί την διοίκηση του ΟΤΕ να δώσει απαντήσεις.

Είναι χαρακτηριστικός ο περιπαικτικός τίτλος της ανακοίνωσης που αναγράφει: «SILVER ALERT – ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΗΚΕ- ΟΝΟΜ/ΝΥΜΟ: ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΗ ΟΤΕ».

Ο Σύλλογος εργαζομένων αναφέρει στην ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων ότι: «ούτε δύο χρόνια δεν πέρασαν από το προηγούμενο κλείσιμο καταστημάτων ΟΤΕ και τις διαβεβαιώσεις της Διοίκησης, αλλά και του αρμόδιου Εκτελεστικού Γενικού Δ/ντή ότι το Δίκτυο δεν πρόκειται να συρρικνωθεί περαιτέρω και ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να κλείσουν 22 ακόμη καταστήματα.

Καταστήματα υποστελεχωμένα, που παρόλα αυτά επιτυγχάνουν στόχους άνω του 125% (Κάρολος, Μήλος, Mall).

Καταστήματα βραβευμένα ή προτεινόμενα για βράβευση λόγω της πολύ καλής πορείας τους.

Καταστήματα που το πρωί ζητούσαν από εργαζόμενους του ΟΤΕ να πάνε να τα στελεχώσουν και το απόγευμα ανακοίνωναν το κλείσιμό τους (Άνδρος).

Καταστήματα προσφάτως ανακαινισμένα (Περαία, Πανόρμου κοκ).

Καταστήματα που αφέθηκαν στην τύχη τους χωρίς προϊσταμένους, χωρίς υπευθύνους πωλήσεων για πάνω από ένα χρόνο, προσωπικό που έφυγε και δεν αντικαταστάθηκε ποτέ, αλλά με εργαζόμενους που σέβονται το ψωμί που τρώνε και ιδρώνουν καθημερινά τη φανέλα και χωρίς καμιά υποστήριξη».

Να απαντήσει στους εργαζόμενους

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος καλεί την διοίκηση του ΟΤΕ να απαντήσει στους εργαζόμενους και σε ένα σημείο της ανακοίνωσης αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Τι θα πείτε σε όλους αυτούς τους εργαζόμενους στη Μήλο, στην Πάρο, στην

Αμαλιάδα, στον Άγ. Γεώργιο, στο Μαρκόπουλο, στη Ραφήνα, στη Ναύπακτο, στη

Σητεία, στις Μοίρες………….…….;».

Εκτός από τους εργαζόμενους, ο Πανελλήνιος Σύλλογος καλεί την διοίκηση του ΟΤΕ να απαντήσει και στους χιλιάδες καταναλωτές και διερωτάται, ποιος θα διαχειριστεί τα χιλιάδες παράπονα των πελατών, τις μεταβιβάσεις, τις μεταφορές, τα τηλεφωνικά κέντρα σε υπηρεσίες.

Καλεί δε την διοίκηση, να πάρει πίσω τις όποιες αποφάσεις για κατάργηση καταστημάτων και καλεί και όλους τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε εγρήγορση και αγωνιστική ετοιμότητα και αναμένονται εξελίξεις μέσα στις επόμενες ημέρες.

Μαρία Καραμπάτση-patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ