2014-01-24 14:03:08
Φωτογραφία για Κοινωνικά φροντιστήρια για μαθητές λυκείου
Κοινωνικά φροντιστήρια θα οργανώσει το υπουργείο Παιδείας για τους μαθητές του λυκείου από οικονομικά αδύναμες οικογένειες, όπως εξήγγειλε χθες στη Βουλή ο... αρμόδιος υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου. Από τη λειτουργία των κοινωνικών φροντιστηρίων εκτός από τους μαθητές, θα ευνοηθούν και οι εκπαιδευτικοί, καθώς τα μαθήματα θα διδάξουν νέοι καθηγητές έως 30 ετών και μακροχρόνια άνεργοι καθηγητές. Το πρόγραμμα θα εφαρμοσθεί από τον Φεβρουάριο πιλοτικά. Ανάλογες κινήσεις έχουν ήδη αναπτυχθεί με επιτυχία από διάφορες ομάδες καθηγητών σε όλη τη χώρα, που προσφέρουν δωρεάν μαθήματα σε οικονομικά ασθενείς μαθητές.

Ειδικότερα, τα κοινωνικά φροντιστήρια θα απευθύνονται σε μαθητές Λυκείου με κριτήριο την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς τους. Οι επιμέρους λεπτομέρειες θα οριστικοποιηθούν στο τέλος της επόμενης εβδομάδας, όμως η αρχική δεξαμενή δικαιούχων θα είναι μαθητές, η οικογένεια των οποίων διαβιώνει στα όρια της φτώχειας. Κατόπιν, πρόθεση του υπουργείου είναι οι δικαιούχοι να διευρυνθούν, ανάλογα και με το ύψος της χρηματοδότησης του προγράμματος που θα είναι μέσω ΕΣΠΑ.


Τα μαθήματα θα γίνονται το απόγευμα στα σχολεία για μαθητές των τριών τάξεων του Λυκείου, και τα τμήματα θα είναι έως 10 ατόμων. Θα απασχοληθούν νέοι (πιθανότατα να τεθούν ως όριο τα 30 χρόνια) άνεργοι και, επίσης, μακροχρόνια άνεργοι εκπαιδευτικοί. Η επιλογή τους δεν θα γίνει από τον πίνακα αναπληρωτών, αλλά έπειτα από πρόσκληση ενδιαφέροντος. «Το Κοινωνικό Φροντιστήριο είναι μια ιδέα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής με κίνητρο την ενίσχυση της οικογένειας που δοκιμάζεται και την ποιοτική αναβάθμιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας», ανέφερε ο κ. Κεδίκογλου.

Καθημερινή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ