2014-01-24 14:15:08
Φωτογραφία για Aπό ποιο μήνα μπορώ να ακούσω το μωρό;
Είμαι 5 μηνών έγκυος στο πρώτο παιδάκι μου όμως δεν το έχω ακούσει καθόλου. Οι εξετάσεις είναι απόλυτα φυσιολογικές. Θα πρέπει να ανησυχώ; Συνήθως σε ποια εβδομάδα ακούμε για πρώτη φορά το παιδί;

Αυτή είναι μια από τις ανησυχίες της πρώτης εγκυμοσύνης. Οι πρώτες κινήσεις (σκιρτήματα), στην πρώτη εγκυμοσύνη κάνουν την εμφάνισή τους περί την 20-22η εβδομάδα, ενώ σε επόμενες εγκυμοσύνες αρκετά νωρίτερα.

Η αίσθηση της κίνησης του εμβρύου μέσα στην κοιλιά σας, είναι υπόθεση πολύ προσωπική. Το πώς καταλαβαίνει η έγκυος τις κινήσεις του εμβρύου ποικίλει από γυναίκα σε γυναίκα. Αυτό εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως ο σωματότυπος της εγκύου, η δραστηριότητα του εμβρύου καθώς και η θέση του. Ενδέχεται επίσης να αποφασίσει να κινηθεί όταν εσείς κοιμάστε, και έτσι μπορεί να μην το αντιληφθείτε. Όσο η εγκυμοσύνη σας προχωρά, η ποιότητα των κινήσεων αυτών αλλάζει, καθώς και το σημείο που θα τις αισθάνεστε.

Εφόσον υπερηχογραφικά τεκμηριώνεται η ορθή ανάπτυξή του, και οι κινήσεις του σώματός του και οι αναπνευστικές του κινήσεις είναι φυσιολογικές, δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Θα το «ακούσετε» όταν εκείνο το αποφασίσει.
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ