2014-01-24 14:22:07
Φωτογραφία για Δ. Παπαδημούλης: Θα ζητήσω έρευνα από το Συμβούλιο της Ευρώπης για το Φαρμακονήσι
Τη διενέργεια έρευνας σχετικά με τις καταγγελίες των επιζησάντων μεταναστών για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι θα ζητήσει, όπως προανήγγειλε, από το Συμβούλιο της Ευρώπης... ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Αυτό που έπρεπε να έχει διαταχθεί από χθες είναι δικαστική έρευνα με αυτεπάγγελτη πρωτοβουλία», είπε μιλώντας στο ραδιοσταθμό Alpha 989.

Επιτέθηκε παράλληλα στον υπουργό Ναυτιλίας, Μ. Βαρβιτσιώτη, για τις χθεσινές του δηλώσεις.

«Ο κ.Βαρβιτσιώτης, αντί να κάνει αυτές τις απαράδεκτες δηλώσεις, ότι δήθεν το Συμβούλιο της Ευρώπης υπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες, θα έπρεπε και ο ίδιος να έχει διατάξει έρευνα. Ο κ. Μούιζνιεκς, ο Επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, που έκανε αυτή τη σκληρή δήλωση, είναι ένας συντηρητικός πολιτικός και δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά. Παρά ταύτα ο κ. Βαρβιτσιώτης βρήκε ότι η δήλωσή του υπηρετεί σκοπιμότητες. Όσο είναι αναγκαίο να φυλάει κανείς τα σύνορά του, όσο είναι αναγκαίο να πιέζει την Τουρκία για όλες εκείνες τις καραβιές ανθρώπων που κατευθύνονται παράνομα μέσω της Ελλάδας στην Ευρώπη, όσο είναι αναγκαίο να ζητά πραγματική αλληλεγγύη από την Ευρώπη, άλλο τόσο πρέπει να είμαστε άνθρωποι και να προστατεύουμε την ανθρώπινη ζωή», τόνισε.


Μιλώντας χθες στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Ναυτιλίας δήλωσε σχετικά με το περιστατικό: «Βεβαίως σε μία θάλασσα με έξι μποφόρ, με ανθρώπους που είναι άναυτοι, με πάνω από 25 ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονταν σε ένα μικρό βαρκάκι, καταλαβαίνετε ότι τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα». Yπογράμμισε ακόμη ότι δεν μπορούν σε καμία περίπτωση «όλα αυτά να αποτελούν αντικείμενο μίας χαζής κομματικής εκμετάλλευσης». Παράλληλα, αναφέρθηκε στον κ. Μουΐζνιεκς, καταλογίζοντάς του ότι, όπως και διάφοροι άλλοι, θέλει να δημιουργήσει πολιτικό θέμα στην Ελλάδα. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ