2014-01-24 20:45:09
Φωτογραφία για Ερώτηση Τέρενς Κουίκ για την θαλασσινή ομηρία των κάτοικων των νησιών Σάμου Ικαρίας Φούρνων
Δυστυχώς για άλλη μια φορά οι κάτοικοι Σάμου Ικαρίας και Φούρνων, γίνονται όμηροι της θάλασσας που τους περιβάλλει. Στερούνται το δικαίωμα της ελευθεροεπικοινωνίας τους με την ηπειρωτική Ελλάδα, λόγω της παύσης του πλοίου «EUROPEAN EXPRESS» μετά τον έλεγχο και την επιθεώρηση που του έγινε.

Επιπλέον, εκτός από το γεγονός ότι οι κάτοικοι θα βλέπουν πλοίο μόνο δύο φορές την εβδομάδα, αυτό το πλοίο τους, δημιουργεί - λόγω παλαιότητας - μεγάλο, σύνδρομο ανασφάλειας, σκεπτόμενοι:

Πόσα άλλα ναυάγια «Σάμινα» και ανθρώπινες ζωές πρέπει να πληρώσουν γι αυτή την απαράδεκτη κατάσταση;

Επιζητώντας την ΑΜΕΣΗ λύση ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό την κοινοβουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκεται και η Εκλογική Περιφέρεια των νησιών του Βορείου Αιγαίου, κατέθεσε σχετική Ερώτησή στη Βουλή, προς τον Υπουργό Ναυτιλίας & Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.


Σύμφωνα και με εισήγηση του δημοσιογράφου και Πολιτευτή Σάμου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Γιώργου Γαρυφάλλου, για μια ακόμη φορά βρισκόμαστε σε ένα πλήρες αδιέξοδο με το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σάμου της Ικαρίας και των Φούρνων με τον Πειραιά, υπαιτιότητα και πάλι της ναυτιλιακής εταιρείας, που φαίνεται ότι δεν μπορεί να φανεί συνεπής στις ανάγκες των ακριτικών αυτών περιοχών.

Ο Τέρενς Κουίκ καταγγέλλει πως αν και έχει γίνει σειρά συσκέψεων και επαφών, με άλλες εταιρείες και φορείς, δεν έχει υπάρξει ουσιαστική ΔΕΣΜΕΥΣΗ για την εξυπηρέτηση των κατοίκων των νησιών.

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ

K. Υπουργέ,

Όπως με ενημερώνει ο Πολιτευτής Σάμου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, δημοσιογράφος Γιώργος Γαρυφάλλου, μια ακόμη φορά βρισκόμαστε σε ένα πλήρες αδιέξοδο με το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σάμου, της Ικαρίας και των Φούρνων με τον Πειραιά, με υπαιτιότητα και πάλι της ναυτιλιακής εταιρείας, που φαίνεται ότι δεν μπορεί να φανεί συνεπής στις ανάγκες των ακριτικών αυτών περιοχών.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά, λόγω της παύσης του πλοίου «EUROPEAN EXPRESS» μετά τον έλεγχο και την επιθεώρηση που του έγινε, στερείται με αυτό τον τρόπο το συνταγματικό δικαίωμα των κατοίκων του Βορείου Αιγαίου για ελεύθερη μετακίνηση.

Αυτή τη στιγμή, μέχρι και τις απαραίτητες εργασίες που πρέπει να γίνουν στο συγκεκριμένο πλοίο και μέχρι να ολοκληρωθούν, τα νησιά μας θα έχουν προσέγγιση ΜΟΝΟ 2 φορές την εβδομάδα με ένα μόνο πλοίο και που θα τα συνδέει μέσω της γραμμής που κάνει τη γραμμή της Καβάλας.

Είναι ίσως η χειρότερη στιγμή στην ιστορία των νησιών αυτών και των κατοίκων του, που δεν έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετηθούν και τους αποκόπτετε κάθε επαφή με την ηπειρωτική Ελλάδα.

Δυστυχώς μέχρι τώρα η μόνη σας ανταπόκριση είναι οι επαφές και οι συσκέψεις που κάνετε με άλλες ακτοπλοϊκές εταιρείες, προκειμένου να καλύψετε τις δύσκολες συνθήκες στις οποίες έχουν περιέλθει οι κάτοικοι της Σάμου, χωρίς όμως να υπάρχει καμία δέσμευση για ουσιαστική λύση.

Το αποτέλεσμα είναι οι ακρίτες να το ζουν συνεχώς στο πετσί τους, μπαίνοντας και ταξιδεύοντας με πλοία τεσσαρακονταετίας.

Πόσα άλλα ναυάγια «Σάμινα» και ανθρώπινες ζωές πρέπει να πληρώσουν γι’ αυτή την απαράδεκτη κατάσταση;

Κατόπιν αυτών ερωτάσθε κ. Υπουργέ.

1. Με ποιο τρόπο θα δώσετε λύση σε ατή την άθλια κατάσταση που υπάρχει και τείνει να γίνει δυστυχώς σύνηθες φαινόμενο;

2. Με ποιες ενέργειες θα μπορέσετε να διατηρήσετε αξιόπλοα και τακτικά τα δρομολόγια από και προς Σάμο Ικαρία και Φούρνους, με τον Πειραιά;

3. Με ποιο τρόπο διασφαλίζετε τη θαλάσσια επικοινωνία των ακριτικών νησιών μας;

4. Ποιες είναι οι συνέπειες που έχουν οι ακτοπλοϊκές εταιρείες που δεν τηρούν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις;

5. Πότε επιτέλους θα εφαρμόσετε τη νησιωτικότητα αναφορικά με τις «απολαβές» που έχει η υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα σε σχέση με τους κατοίκους των ακριτικών νησιών μας; Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ