2014-01-25 01:25:07
Φωτογραφία για Οι δεκάδες υποθέσεις κρίθηκαν...μία και η ποινή μειώθηκε δραματικά
Σε 3,5 χρόνια φυλάκιση με αναστολή μείωσε το 3μελές Εφετείο Πλημμελημάτων στο Ηράκλειο την αρχική ποινή των 28 χρόνων κάθειρξης που είχε επιβληθεί σε συνταξιούχο υπάλληλο του πρώην Δήμου Τεμένους, η οποία κάθισε στο εδώλιο μαζί με δύο ακόμα άτομα, ιδιοκτήτες Γραφείων Εξυπηρέτησης Αλλοδαπών.

Η υπάλληλος κατηγορείτο ότι ως υπεύθυνη του αρμόδιου Γραφείου του πρώην Δήμου παρείχε σε αλλοδαπούς ψευδείς βεβαιώσεις ότι είχαν εργαστεί σε παραγωγούς της περιοχής, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σε ασφαλιστικά ταμεία.

Το Δικαστήριο έκρινε ότι οι δεκάδες υποθέσεις για τις οποίες είχε δικαστεί πρωτόδικα θα πρέπει να θεωρηθούν μία , ενώ ταυτόχρονα της αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου

Στους άλλους δύο κατηγορούμενους αναγνώρισε επίσης τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και τους μείωσε την ποινή σε 2 και 1 χρόνο αντίστοιχα.


Να σημειωθεί ότι στη δίκη στο Εφετείο κατέθεσε και ο τότε Δήμαρχος, Λάμπρος Περβολαράκξς, ο οποίος επεσήμανε το μεγάλο φόρτο δουλειάς που είχε να αντιμετωπίσει η υπάλληλος, ενώ η ίδια στην απολογία της απέδωσε τις κατηγορίες σε άτομα - όπως είπε- από την περιοχή του Προφήτη Ηλία, τα οποία δεν μπορούσαν να ανεχτούν το γεγονός ότι μια γυναίκα είχε αναλάβει τη συγκεκριμένη θέση στο Δήμο.

Στις καταθέσεις τους πάντως, αγρότες που φέρονται να υπέγραψαν τα σχετικά έγγραφα για τους αλλοδαπούς επανέλαβαν ότι δεν ήταν η υπογραφή τους αυτή που τους υπεδείχθη...
cretalive.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ