2012-04-17 16:03:07
Φωτογραφία για «Εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού και Νορβηγικού κινήματος αντίστασης» δηλώνει ο Μπρέιβικ
«Εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού και Νορβηγικού κινήματος αντίστασης» αυτοχαρακτηρίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου ο Άντερς Μπρέιβικ, ο άνθρωπος που στις 22 Ιουλίου του 2011 σκόρπισε τον θάνατο, σκοτώνοντας 77 ανθρώπους στο Όσλο και το νησί Ουτόγια. Κατά την έναρξη της διαδικασίας την Τρίτη, ο Μπρέιβικ προσήλθε στην αίθουσα του δικαστηρίου για να καταθέσει απευθύνοντας και πάλι ναζιστικό χαιρετισμό.

Νωρίτερα, το δικαστήριο που εξετάζει την υπόθεση αποφάσισε να εξαιρέσει, για λόγους μεροληψίας, έναν από τους βοηθούς δικαστές. Πρόκειται για τον Τόμας Ιντρεμπόε, ο οποίος εξαιρέθηκε επειδή είχε αναρτήσει σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης σχόλιο στο οποίο ανέφερε ότι θα έπρεπε να επιβληθεί στον Μπρέιβικ η θανατική ποινή.

Σύμφωνα με νορβηγικά μέσα ενημέρωσης, ο Ιντρεμπόε είχε γράψει στο Facebook στις 23 Ιουλίου 2011, δηλαδή μία ημέρα μετά τις επιθέσεις του Μπρέιβικ, ότι «η θανατική ποινή είναι η μοναδική κατάλληλη τιμωρία στην υπόθεση αυτή». Ο Ιντρεμπόε παραδέχθηκε ότι έγραψε το συγκεκριμένο σχόλιο.

Την εξαίρεση του βοηθού δικαστή ζήτησαν τόσο η Εισαγγελία όσο και η υπεράσπιση του Μπρέιβικ. Αμέσως μετά την έναρξή της, η ακροαματική διαδικασία διεκόπη και λίγο αργότερα ανακοινώθηκε ότι ο συγκεκριμένος βοηθός δικαστής θα αντικατασταθεί άμεσα, προκειμένου να μην καθυστερήσει η διαδικασία. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ