2012-04-17 16:07:32
Φωτογραφία για Clive Hale: Η Ελλάδα θα αποχωρήσει από το ευρώ πολύ σύντομα... Πριν τα τέλη του 2012 - Γιατί το δεύτερο πακέτο διάσωσης μόνο φάρσα μπορεί να χαρακτηριστεί...
Αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και μάλιστα πριν τα τέλη του 2012 προβλέπει ο Clive Hale από το "View from the Bridge".

Κατά τον Hale, το δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας μόνο ως "φάρσα" μπορεί να χαρακτηριστεί, γεγονός που αποδεικνύεται, κατά τον ίδιο, από τις αποδόσεις των νέων ελληνικών ομολόγων που προέκυψαν από το PSI+.

Για τον Hale, μια ακόμη ελληνική χρεοκοπία κρίνεται αναπόφευκτη και μάλιστα σύντομα.

Ο ίδιος, προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, εκτιμά πως η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν θα είναι και η μοναδική αποχώρηση από την Ευρωζώνη.

Πιθανότατα, συνεχίζει, την τύχη της Ελλάδας θα ακολουθήσει και η Γαλλία, καθώς το πολιτικό μέλλον του Ν. Sarkozy έχει ήδη "πεθάνει" και η νίκη του σοσιαλιστή Fr. Hollande στις επικείμενες εκλογές (22/4 και 6/5) είναι δεδομένη.

"Ένας ακόμη στρεσογόνος παράγοντας έγκειται στην εξής παραδοχή:... Κάθε αγορά κεφαλαίου είναι χειραγωγούμενη. Η πραγματικότητα αυτή περιλαμβάνει όλες τις αγορές: μετοχές, ομόλογα, νομίσματα, εμπορεύματα, παράγωγα", προσθέτει ο Hale για να προειδοποιήσει στη συνέχεια "δεν μιλάμε για επενδυτικές τράπεζες, αλλά για αρχές και κυβερνήσεις που μοιάζουν με μεγάλους επικίνδυνους καρχαρίες...".


Κατά τον Hale, μια ακόμη απειλή για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας έρχεται από την άλλη άκρη του πλανήτη και συγκεκριμένα από την Ιαπωνία. Και αυτό γιατί η Φουκουσίμα είναι μια πυρηνική καταστροφή που απλά περιμένει έναν ακόμη ισχυρό σεισμό www.bankingnews.gr 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ