2012-04-17 16:08:17
Φωτογραφία για Με καθυστέρηση δύο ωρών  έφτασε στην Αθήνα το Άγιο Φως
Το ελπιδοφόρο μήνυμα της Ανάστασης του Θεανθρώπου προσμένουν το βράδυ του Μ. Σαββάτου οι ορθόδοξοι χριστιανοί σε όλο τον κόσμο.  Το Αγιο Φως μεταφέρθηκε στην Αθήνα με καθυστέρηση δύο περίπου ωρών,  λίγο μετά τις 8 με κυβερνητικό αεροσκάφος στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και το υποδέχτηκαν με τιμές αρχηγού κράτους. Με ειδικές πτήσεις της πολιτικής και πολεμικής αεροπορίας το Αγιο Φως θα μεταφερθεί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Ο Εξαρχος του Παναγίου Τάφου Αρχιμανδρίτης Δαμιανός θα το μεταφέρει στην Εξαρχεία του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα απ΄όπου θα το πάρουν οι ιερείς των εκκλησιών των Αθηνών και πολλοί πιστοί που βρίσκονται από νωρίς στο μετόχι.

Επί κεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας είναι ο Μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος, ενώ την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης.

Με λαμπρότητα και κατάνυξη έγινε στις 2:30 το μεσημέρι του Μ. Σαββάτου η τελετή της αφής του Αγίου Φωτός στον ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα. Ο πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος μ' ένα απλό στιχάρι μπήκε στο ιερό κουβούκλιο στις 2:15 και σε δέκα λεπτά βγήκε κρατώντας σε κάθε χέρι 33 κεριά, όσα και τα χρόνια του Χριστού, με το Αγιο Φως.


Οι καμπάνες άρχισαν να ηχούν χαρμόσυνα και εκατοντάδες πιστοί που βρίσκονταν μέσα στο ναό προσπαθούσαν να φτάσουν τα κεριά του Πατριάρχη για να πάρουν το ανέσπερο φως της Αναστασης. Μετά από λίγο, το πλήθος των πιστών ξεχύθηκε στα στενάκια της παλιάς πόλης των Ιεροσολύμων και με τα κεριά στα χέρια μετέδιδε το μήνυμα της Ανάστασης του Χριστού. online-pressblog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
e-Επιλογές (14-4-2012)
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
e-Επιλογές (14-4-2012)
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ