2012-04-17 16:08:09
Φωτογραφία για Φράγμα στην ψήφο του θυμού θέλει να βάλει το ΠΑΣΟΚ...!!!
Ο Ευ. Βενιζέλος δεν θα αποκρύψει τις δυσκολίες, αλλά θα τονίσει ότι αν γίνουν τους επόμενους μήνες όσα χρειάζονται, οι θυσίες των πολιτών δεν θα πάνε χαμένες.                 Κεντρικό δίλημμα η ανόρθωση της χώρας. Στα ισχυρά χαρτιά και η μάχη στην ΕΕ για πιο ήπια προσαρμογή.Ο Ευ. Βενιζέλος επαναλαμβάνει στους συνεργάτες και στα στελέχη του ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι σταθερό ως προς την εφαρμογή της προεκλογικής στρατηγικής Μέσα στον προεκλογικό πόλεμο των τριών εβδομάδων βρίσκεται ήδη το ΠΑΣΟΚ, επιχειρώντας να αναχαιτίσει εξαρχής τις «γκρίζες ζώνες» που ενδεχομένως προκαλέσουν αποκλίσεις από τον βασικό στόχο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος επαναλαμβάνει στους συνεργάτες και στα στελέχη του σε κάθε ευκαιρία ότι η Ιπποκράτους πρέπει να είναι σταθερή ως προς την εφαρμογή της προεκλογικής στρατηγικής, καθώς ο στόχος δεν είναι... καθημερινά «μετακινούμενος» όπως της Νέας Δημοκρατίας.


Με τη φράση του αυτή ο κ. Βενιζέλος αφενός υπενθυμίζει τις «κυβιστήσεις» της ηγεσίας της ΝΔ, όπως για τα περί επαναδιαπραγμάτευσης (ρητορική που εγκατέλειψε στη συνέχεια), και αφετέρου να αναδείξει την απόφαση του ΠΑΣΟΚ να μη ρίχνει πυροτεχνήματα για αυτοδυναμία στον αέρα, αλλά αντιθέτως να αναπτύσσει τον σχεδιασμό του που θα οδηγήσει το κόμμα του στο να λάβει πρώτο τη διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης την επομένη των εκλογών.

Στο επιτελείο του γνωρίζουν, πάντως, ότι η ανατροπή των δημοσκοπικών ευρημάτων είναι μια εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση κι ότι χρειάζεται συντονισμός και οργάνωση όλων των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ για να ανακόψουν έστω και στο... παρά πέντε τις «διαρροές» προς τα άλλα κόμματα.

Προς την κατεύθυνση αυτή, κάθε άλλο παρά λειτουργεί θετικά η προφυλάκιση του Ακη Τσοχατζόπουλου, αφού, όπως φάνηκε και χθες, η ΝΔ, που προσπαθεί ανεπιτυχώς μέχρι στιγμής να αποκτήσει ασφαλές προβάδισμα στα γκάλοπ, επιδιώκει τώρα να περάσει στην αντεπίθεση ταυτίζοντας το ΠΑΣΟΚ με σκάνδαλα και εικόνες κυβερνητικής διαφθοράς.

Η αντίδραση βέβαια της Ιπποκράτους ήταν χθες «ακαριαία» και έτσι θα γίνεται όσο η ΝΔ θέλει την «πόλωση» για να κρύψει μαζί με τις δημαγωγικές κορώνες τις ευθύνες που θα αναλάβουν τα κόμματα που «ετοιμάζονται» (τουλάχιστον) να κυβερνήσουν.

Από την άλλη πλευρά, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να μπει άμεσα φράγμα στην ψήφο του θυμού και της αγανάκτησης, πείθοντας με την «καμπάνια λόγου» τους πολίτες ότι αν γίνουν τώρα, δηλαδή μέσα στους επόμενους μήνες, όλα όσα πρέπει, τότε θα διασωθεί οριστικά η χώρα από τον κίνδυνο της χρεοκοπίας και δεν θα αποδειχθούν χαμένες οι θυσίες των πολιτών. Οι επιτελείς του συμπληρώνουν δε ότι ο κ. Βενιζέλος έχει αποδείξει ότι μπορεί να πετύχει άθλους, όπως έκανε μέσα στους έξι μήνες από τη θέση του υπουργού Οικονομικών.

«Εχει προφίλ με υψηλό δείκτη κυβερνησιμότητας και σ' αυτό οφείλουμε να βασιστούμε για να πετύχουμε», λέει στενός συνεργάτης του προαναγγέλλοντας και το στίγμα των τηλεοπτικών σποτ: τα μηνύματα θα απευθύνονται σε όλους τους πολίτες μέσω ερωταπαντήσεων.

Το δε κεντρικό δίλημμα των εκλογών, στο οποίο και θα εστιάσει η Ιπποκράτους, αφορά την επιχείρηση ανάταξης και ανόρθωσης της χώρας, με την προβολή του Εθνικού Σχεδίου του ΠΑΣΟΚ. Ειδικά για τις «διαρροές» προς την Αριστερά, τη ΔΗΜΑΡ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, οι του πολιτικού σχεδιασμού εκτιμούν ότι υπάρχει η δυνατότητα ανάπτυξης του σχεδίου για την αντιμετώπιση της ανεργίας, για το κοινωνικό δίχτυ που θα «αγκαλιάζει» όλες τις ευπαθείς ομάδες αλλά και τους μικρομεσαίους και την πληγείσα από την «ένταση» της φορολογίας μεσαία τάξη.

Το έτερο δίλημμα που θέτει το ΠΑΣΟΚ, έστω και εμμέσως, αφορά το ότι η νέα ηγεσία δεν αποκρύπτει τις δυσκολίες των επόμενων μηνών και τις αποφάσεις που πρέπει να λάβει η νέα κυβέρνηση τον Ιούνιο. Φροντίζει, ωστόσο, να υπενθυμίζει ότι ο ίδιος επιλέγει να δώσει μάχη στην Ευρώπη για την «παράταση» του οικονομικού προγράμματος μέχρι το 2015, που έτσι θα είναι πιο «ήπια» η δημοσιονομική προσαρμογή - άρα και οι υποχρεώσεις των πολιτών.

Λίστες - Περιοδείες

Πώς θα «επικοινωνήσει» το ΠΑΣΟΚ το σχέδιό του με τη δέσμευση ότι θα επιδιώξει από την επόμενη ώρα των εκλογών τη συνεργασία για τον σχηματισμό αξιόπιστης κυβέρνησης; Εντός της εβδομάδας συμπληρώνει το παζλ των υποψηφιοτήτων, ανακοινώνοντας το σύνολό του, καθώς και τη λίστα του Επικρατείας που θα έχει τη «σφραγίδα» του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, παρότι ζήτησε τις απόψεις και των στελεχών του.

Την Πέμπτη δε, ξεκινά κύκλο περιοδειών ανά την Ελλάδα, από το κέντρο. Θα μιλήσει στο κλειστό «γήπεδο» του «Μίλωνα» στη Νέα Σμύρνη, ενώ την Παρασκευή στο Ηράκλειο Κρήτης, το Σάββατο στο κοντινό Ρέθυμνο και στα Χανιά και την Κυριακή θα «ανέβει» στην Κοζάνη (όπου δεν έχει κλείσει ακόμη το ψηφοδέλτιο) και στα Γιάννενα.

Φώφη Γιωτάκη / ΕΘΝΟΣ  communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ