2012-04-17 16:09:55
Φωτογραφία για Πρόστιμο 1 ευρώ για κάθε χειρόγραφη συνταγή
Στο 1 ευρώ διαμορφώνεται το πρόστιμο προς τους γιατρούς για κάθε ιατρική συνταγή που θα «κόβουν». Το Υπουργείο Υγείας μέσα σε δύο μήνες άλλαξε τρεις φορές απόφαση σχετικά με τον αν θα επιβάλλει πρόστιμο στους γιατρούς οι οποίοι δεν θα συνταγογραφούν ηλεκτρονικά τα φάρμακα των ασθενών τους.

Τελικά, η απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Διαύγεια αναφέρει πως οι χειρόγραφες συνταγές επισύρουν πρόστιμο 1 ευρώ απο τον Ιούνιο. Επομένως οι γιατροί θα πρέπει ως τότε να έχουν προμηθευτεί τα απαραίτητα ηλεκτρονικά συστήματα για να μπορούν μέσω του δικτύου να εκτυπώνουν ηλεκτρονικές συνταγές.

Η απόφαση που αναρτήθηκε αναφέρει:

«Σας γνωρίζουμε ότι στο ΦΕΚ 785 Β’ – 16/3/2012 δημοσιεύτηκε η τροποποίηση και αντικατάσταση του δεύτερου εδαφίου της παρ. 2 της υπ. αριθμ. ΔΥΓ3 (α) οικ. ΓΥ/148/12 (ΦΕΚ 545 Β’) υπουργικής απόφασης ως εξής:

Από 1 Ιουνίου 2012 κάθε καταχώρηση χρεώνεται με 1 ευρώ και πιστώνεται κάθε μήνα στο λογαριασμό του φαρμακείου από το σύστημα ως διαχειριστική αμοιβή του φαρμακοποιού ενώ συγχρόνως αφαιρείται από τη μισθοδοσία ή τις κατά σύμβαση απαιτήσεις του γιατρού από το σύστημα αντίστοιχα.»

Στο bonusdeals.gr μπορείτε να βλέπετε καθημερινά μαζεμένες όλες τις

προσφορές όλων των site προσφορών. Με ένα κλικ τις έχετε μπροστά σας!
24h.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Faith-based economics at the European Central Bank
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Faith-based economics at the European Central Bank
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ