2014-02-13 12:41:06
Φωτογραφία για ΠΑΣΟΚ: Διαφωνίες ενόψει ευρωψηφοδελτίου
Μεταξύ δύο απόψεων οι οποίες διατρέχουν το ΠΑΣΟΚ για τον τρόπο συμπλήρωσης των θέσεων του ευρωψηφοδελτίου καλείται... να ισορροπήσει τις επόμενες ημέρες ο κ. Ευ. Βενιζέλος. Σύμφωνα με την πρώτη άποψη, στις 42 θέσεις του ευρωψηφοδελτίου θα πρέπει να προβλεφθεί αρκετός χώρος για στελέχη τα οποία προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και έχουν υψηλή αναγνωρισιμότητα μεταξύ των ψηφοφόρων. Κατά τη δεύτερη, εκ διαμέτρου αντίθετη, άποψη θα πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα σε νέα -ακόμη και εκτός ΠΑΣΟΚ- πρόσωπα. Οσοι τάσσονται υπέρ της δεύτερης άποψης, εκτιμούν ότι στο ευρωψηφοδέλτιο θα πρέπει να περιληφθούν αρκετοί από τους «58».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή», έως τότε ο κ. Βενιζέλος θα πρέπει να εξισορροπήσει και τις σχέσεις του κόμματός του με τους «58», πολλοί εκ των οποίων εξακολουθούν να θεωρούν ότι η απόφαση για ανάδειξη των ευρωβουλευτών με σταυρό, 100 ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές, λειτουργεί υπονομευτικά για την κίνησή τους
. Οι σχέσεις του ΠΑΣΟΚ με τους «58» θα ξεκαθαρίσουν -εν πολλοίς- απόψε, όταν ο κ. Βενιζέλος θα υποδεχθεί τα μέλη του συντονιστικού της κίνησης στο γραφείο του στο ΥΠΕΞ. Οι «58» κατέρχονται στη συνάντηση μάλλον δυσαρεστημένοι από τις τελευταίες εξελίξεις και αναμένεται να τονίσουν στον κ. Βενιζέλο ότι δεν θέτουν ζήτημα προσώπων, αλλά πολιτικής φυσιογνωμίας, η οποία θα πρέπει να προκύπτει από το ευρωψηφοδέλτιο.

Σε κάθε περίπτωση, οι αποφάσεις που καλείται να λάβει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι δύσκολες, καθώς αρκετοί μέσα στο κόμμα του θεωρούν ότι η περαιτέρω σύσφιγξη των σχέσεων με τους «58» δεν προσθέτει κάτι στις συνολικές επιδόσεις του χώρου. Οσοι υποστηρίζουν αυτήν την άποψη παραπέμπουν στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, οι οποίες αποτύπωσαν μια μάλλον δυσοίωνη εικόνα για το σύνολο του χώρου της λεγόμενης Κεντροαριστεράς. Οι ίδιοι εκτιμούν ότι υποψηφιότητες οι οποίες παραπέμπουν απευθείας στο ΠΑΣΟΚ έχουν πολύ καλύτερες πιθανότητες να απευθυνθούν στη βάση η οποία απέμεινε και εντοπίζεται στην επαρχία, δεδομένου, μάλιστα, ότι οι κάλπες είναι πανελλαδικές. Από τα ζητήματα που έχουν ήδη αρχίσει να συζητούνται στο επιτελείο του κ. Βενιζέλου είναι και ο τρόπος με τον οποίο θα εκπροσωπηθούν στο ευρωψηφοδέλτιο και οι γεωγραφικές περιφέρειες της χώρας, προκειμένου να μην υπάρχει η αίσθηση ότι δίνεται βαρύτητα στην πρωτεύουσα σε βάρος της υπόλοιπης Ελλάδας.

Στρατηγική

Στη σύσκεψη, την οποία πραγματοποίησε χθες το μεσημέρι με στενούς συνεργάτες του, ο κ. Βενιζέλος απέφυγε να αναφερθεί στην ουσία των ζητημάτων που παραμένουν ανοιχτά και αναφέρθηκε μάλλον γενικά και στη στρατηγική που θα πρέπει να ακολουθηθεί ενόψει των ευρωεκλογών. Γνωστοποίησε ακόμη στους συνεργάτες του ότι η συνδιάσκεψη στην οποία θα δρομολογηθούν οριστικά οι αποφάσεις για το ευρωψηφοδέλτιο θα πραγματοποιηθεί είτε στις 9 είτε στις 15/3 (πρόκειται για τις «ελεύθερες» ημερομηνίες στο πρόγραμμα του κ. Μάρτιν Σουλτς που περιοδεύει ανά την Ευρώπη). Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ