2014-02-17 09:30:53
Φωτογραφία για Οι δηλώσεις Ρεν έφεραν εκνευρισμό... !!!
Την ώρα που ο πρωθυπουργός δεν έκρυβε την αισιοδοξία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας,

ο αρμόδιος επίτροπος σε συνέντευξή του μετέθεσε όλες τις αποφάσεις για το χρέος και το χρηματοδοτικό κενό το καλοκαίρι προκαλώντας εκνευρισμό στο Μαξίμου.

Επισήμως η κυβέρνηση δεν θέλησε να σχολιάσει τις δηλώσεις του επιτρόπου – που σε λίγους μήνες αποχωρεί από την θέση του – ωστόσο κυβερνητικά στελέχη σημείωναν πως η χώρα μας έχει τηρήσει τα συμφωνηθέντα.

Από την πλευρά του ο Γ. Στουρνάρας δεν θέλησε, λίγες ώρες πριν από την συνεδρίαση του Eurogroup, να ρίξει «λάδι στην φωτιά». Ωστόσο δεν κρύβει την ενόχλησή του για την δυσπιστία που εκφράζουν το τελευταίο διάστημα οι ομόλογοι του στην ευρωζώνη, για τα στοιχεία που τους παρουσιάζει.

Στο οικονομικό επιτελείο εκτιμούν ότι στις Βρυξέλλες δεν περίμεναν να επιτευχθεί από φέτος το πρωτογενές πλεόνασμα και τώρα βρίσκονται σε δύσκολη θέση καθώς θα πρέπει να τηρηθούν και από την άλλη πλευρά τα συμφωνηθέντα.


Άλλωστε σύμφωνα με τα όσα έχει δηλώσει ο Γ. Στουρνάρας οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα βρίσκονται σε πολύ καλό σημείο και εκτός απροόπτου οι εκπρόσωποι των δανειστών θα βρίσκονται στην Αθήνα την προσεχή Πέμπτη.

Ο πρωθυπουργός στην συνέντευξη του στο Βήμα της Κυριακής υποστήριξε πως το πλεόνασμα θα είναι τριπλάσιο «Θα ξεπερνά το 1.5 δισ. Τριπλάσιο απ΄ ότι υπολογίζαμε αρχικά». Ο Αντώνης Σαμαράς επέμεινε πως η χώρα μας θα βγει αυτή την χρονιά στις αγορές, ενώ και η ύφεση δείχνει να υποχωρεί.

Σύσκεψη στο Ανάπτυξης

Στις 12 το μεσημέρι ο Κωστής Χατζηδάκης παρουσία του πρωθυπουργού και των υπουργών Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Τουρισμού, Ναυτιλίας και Αιγαίου, καθώς και εκπροσώπων των υπουργείων ΠΕΚΑ, Υγείας και Αγροτικής Ανάπτυξης, θα παρουσιάσει το νομοσχέδιο για την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης επιχειρήσεων.

Η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στις συγκεκριμένες ρυθμίσεις που στόχο έχουν την ανάπτυξη μέσω της προσέλκυσης νέων επενδύσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η γραφειοκρατία περιορίζεται σημαντικά προκειμένου η Ελλάδα να γίνει μια φιλική χώρα προς τις επενδύσεις.

Ο πρωθυπουργός έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει σταδιακή μείωση του φόρου και στις επιχειρήσεις.
real.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ