2014-02-17 10:08:44
Φωτογραφία για Τίνος είναι, βρε γυναίκα, το παιδί;
Το είπε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός: «Γεννιέται μια νέα Ελλάδα». 

Ρε συ, έχει γούστο να υπονοεί ότι αυτός είναι ο πατέρας.

Να δεις που εκεί θα το πάει στο τέλος. «Αλίμονο στους νέους», που έλεγε κι εκείνη η παλιά ταινία με τον Χορν. Θα ζήσουν σε μια χώρα που θα έχει πατέρα τον Σαμαρά και μπάρμπα τον Άδωνι. Αν θα υπάρχουν νέοι σε αυτή την Ελλάδα.

Εν τω μεταξύ, κοίτα να δεις τώρα πώς τα φέρνει η ζωή – με «ζήτα» μικρό, όχι η Κωνσταντοπούλου. Τις τελευταίες δεκαετίες έχουν γεννηθεί καμιά εικοσαριά νέες Ελλάδες – πράγμα εντελώς φυσικό και αναμενόμενο όταν κάθε πρωθυπουργός, που σέβεται τον εαυτό του, ξέρετε τι κάνει Αλλά αυτή που θα γεννήσει ο Σαμαράς θα έχει, η κακομοίρα, πρόβλημα πατρότητας προτού καν δει το φως – αυτό στο βάθος του τούνελ. Διότι μπορεί να εμφανίζεται ο Πρωθυπουργός ως γεννήτορας, αλλά εδώ είμαστε και θα δούμε ότι θα διεκδικήσει την πατρότητα και ο Βενιζέλος. «Από πού, ρε μάγκα, είναι δικό σου το παιδί, εμείς μπρίκια κολλάμε;». «Τίνος είναι, βρε γυναίκα, το παιδί;» που έλεγε και το κατοχικό τραγούδι – και, προς Θεού, όχι συνειρμοί.


Τώρα, εδώ που τα λέμε, τα δίκια του τα έχει ο Μπένι. Μπορεί να μην κατάφερε να γεννήσει ένα νέο ΠΑΣΟΚ, αλλά με την τρόικα αυτός κοιμήθηκε πρώτος – από την εποχή που ο Σαμαράς το έπαιζε δύσκολος. «Σίγα μην πάω εγώ με αυτήν…», έλεγε στα Ζάππεια. Αλλά μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλο λόγο μη λες. Ο μεγάλος ντύθηκε γαμπρός και τώρα εμφανίζεται και ως υπερήφανος πατέρας. Να του ζήσει το παιδί. Αλλά είναι όντως παιδί; Σαν τερατάκι δείχνει.
protagon.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ