2012-04-19 09:06:05
Φωτογραφία για Νέο Μνημόνιο συνεργασίας αύριο με την FRONTEX
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης θα συναντηθεί αύριο Πέμπτη, με την Υπουργό Εσωτερικών της Φινλανδίας Π. Ρασάνεν και τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Frontex Ι. Λαϊτινεν.

Tην Φιλανδή Υπουργό θα συνοδεύουν ο Αρχηγός της Φιλανδικής Συνοριοφυλακής, Υποστράτηγος κ. Γιάακο, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του Φιλανδικού Υπουργείου Εσωτερικών καθώς και ο πρέσβης της Φινλανδίας στη χώρα μας, κ. Π. Λίντου.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, θα υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της χώρας μας και του Frontex, που θα αναβαθμίζει τη στενή συνεργασία των δύο πλευρών, επιβεβαιώνοντας την ευρωπαϊκή στήριξη στην επιτήρηση των ελληνικών συνόρων, που είναι ταυτόχρονα και τα νοτιοανατολικά σύνορα της Ευρώπης .

Πρόκειται για πρωτοβουλία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που θα ενισχύσει περαιτέρω την επιτήρηση των Ελληνικών συνόρων, καταδεικνύοντας, ταυτόχρονα, το γεγονός, ότι ταυτίζονται με τα Ευρωπαϊκά σύνορα στην περιοχή. Στόχος του Υπουργείου, είναι η παράλληλη επέκταση σύγχρονων συστημάτων επιτήρησης, σε όλο το μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων.

Στη διάρκεια της παραμονής τους στην Ελλάδα, η Φιλανδή Υπουργός Εσωτερικών και ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Frontex , θα επισκεφθούν την έδρα του Οργανισμού Frontex στην Ακτή Βασιλειάδη, στον Πειραιά, καθώς και τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής στην Π.Ράλλη
newscode.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ