2012-04-19 09:05:05
Φωτογραφία για Κ. Κωνσταντινίδης: Δείτε πως θα αυξήσετε τώρα τα έσοδά σας!
Ένας γενικός κανόνας που ισχύει για όλους, ιδιώτες, επιχειρήσεις και επαγγελματίες στη σημερινή οικονομική κρίση που διανύουμε είναι ότι εκτός των υποχρεώσεων που αυξάνονται έτσι κι αλλιώς τις περισσότερες φορές χωρίς την θέλησή μας θα πρέπει να αυξήσουμε κυρίως και τα έσοδά μας. Θα προσπαθήσω να σας δώσω περισσότερο ιδέες για παρακίνηση και επεξεργασία παρά οτιδήποτε άλλο που θα πρέπει δημιουργικά να βρείτε και να εφαρμόσετε ανάλογα μόνοι σας ή με την βοήθεια ειδικού.

Τα παρακάτω ισχύουν σχεδόν για όλους.

Είναι σημαντικό να μην υπολογίζετε ποτέ σε μόνο σε μία πηγή εισοδήματος. Πάντα θα πρέπει να φροντίζετε να έχετε την επιθυμητή πηγή εσόδων σας από τρείς με τέσσερις πηγές, εννοώντας ότι δεν θα πρέπει να διαθέτετε τρείς οι τέσσερις εταιρείες ούτε θα πρέπει να απευθύνεστε σε ένα μόνο είδος πελάτη.

Δημιουργήστε ή αναζητήστε ένα νέο προϊόν ή μια νέα βάση πελατών. Όπως για παράδειγμα δύο επιχειρήσεις μπορούν να συνεργαστούν και να παρέχουν Υπηρεσίες σε μεγάλους πελάτες.


Το χειρότερο από όλα είναι να έχετε ένα μόνο προϊόν, οπότε σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να βρείτε ένα νέο κοινό ή ένα σχετικό προϊόν που θα σας αυξήσει το εισόδημα σας.

Προσπαθήστε να αποφύγετε τη στασιμότητα. Να ξέρετε ότι οι πελάτες σας έχουν περισσότερες ανάγκες, τις οποίες θα πρέπει να βρείτε και να δείτε πως μπορείτε να τους τις καλύψετε. Αν ανακαλύψετε μια ανάγκη σε ένα πελάτη σας, ίσως αυτός να έχει μια ανάγκη ακόμα.

Όταν ένας πελάτης αγοράζει από εσάς σημαίνει ότι σας έχει εμπιστευτεί ήδη, άρα μπορεί να σας εμπιστευτεί περισσότερο. Βρείτε ποια είναι η επόμενη ανάγκη του την οποία να του την καλύψετε πουλώντας ένα άλλο προϊόν σας ή υπηρεσία και αν δεν έχετε κάποια, φροντίστε να τη δημιουργήσετε.

Η δουλειά του επιχειρηματία είναι να αφιερώνει 2-3 ώρες, τουλάχιστον ανά εβδομάδα, στο πως θα μπορούσε να δημιουργήσει και άλλα προϊόντα και να πουλήσει σε περισσότερους πελάτες. Αν όμως σπαταλά το χρόνο του στο να λύνει συνεχώς προβλήματα τότε όχι μόνο μειώνει το εισόδημά του αλλά δεν εξαπλώνεται επίσης. Ο μεγαλύτερος εχθρός για την ανάπτυξη μιας επιχείρησης είναι η ρουτίνα! Παρά το γεγονός ότι ο χρόνος του επιχειρηματία μπορεί να είναι λίγος ή και ελάχιστος, θα πρέπει να βρίσκει χρόνο για να σκέφτεται.

Και μην ξεχνάτε η συγκέντρωση όλων των πόστων και αρμοδιοτήτων στο πρόσωπο του επιχειρηματία, μειώνει αν όχι μηδενίζει τις δυνατότητες ανάπτυξης ή επέκτασης της επιχείρησης.

Επιλέξτε σωστούς συνεργάτες, εφαρμόστε σωστές πολιτικές. Και πάνω απ’ όλα, βάλτε υψηλούς στόχους και να είστε πάντα αισιόδοξοι.

Ο Οικονομολόγος Κώστας Κωνσταντινίδης δίνει απαντήσεις και λύσεις σε θέματα ανάπτυξης, οργάνωσης και διαχείρισης χρέους ιδιωτών και επιχειρήσεων.
www.acploes.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Μάχη λεόντων και Ισπανών
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Μάχη λεόντων και Ισπανών
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ