2014-03-01 15:18:52
Φωτογραφία για Η ΔΟΥΜΑ ΖΗΤΕΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΡΙΜΑΙΑΣ «ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ» (VIDEO)
Απόπειρα κατάληψης της ουκρανικής ακτοφυλακής με ρωσική εντολή

«Να προστατεύσει με όλους του τρόπους» τον πληθυσμό της Κριμαίας «από τις αυθαιρεσίες και τη βία», κάλεσε το ρωσικό κοινοβούλιο των πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Σώματος της Δούμα, Σεργκέι Ναρίσκιν. «Οι βουλευτές καλούν τον πρόεδρο να λάβει όλα τα μέτρα για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση και να προστατευθούν με κάθε τρόπο ο πληθυσμός από τις αυθαιρεσίες και τη βία στην Κριμαία», είπε ο Ναρίσκιν.

«Σήμερα πληροφορηθήκαμε, προς μεγάλη μας ανησυχία, ότι υπήρξαν απόπειρες ένοπλων ομάδων να διεισδύσουν σε διάφορες τοποθεσίες, ιδίως απόπειρες να καταληφθεί το κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών στην Κριμαία. Είναι σαφές ότι αυτό έχει ως στόχο την αποσταθεροποίηση του έργου των τοπικών αρχών και της πολιτικής κατάστασης στην Κριμαία», τόνισε ο Ναρίσκιν. Σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ η Δούμα θεωρεί επίσης ότι είναι αδύνατον προς το παρόν να διεξαχθούν νόμιμες και δημοκρατικές εκλογές στην Ουκρανία, λόγω της οξείας πολιτικής κρίσης στη χώρα αυτή.


Απόπειρα κατάληψης της ουκρανικής ακτοφυλακής με ρωσική εντολή

Σε στενό κλοιό βρίσκεται η έδρα της ουκρανικής ακτοφυλακής στην πόλη της Σεβαστούπολης, στη χερσόνησο της Κριμαίας, καθώς πολιορκείται από περίπου 300 άνδρες οι οποίοι δηλώνουν ότι έχουν λάβει εντολή από το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η υπηρεσία συνοριοφυλακής της Ουκρανίας.

«Βρίσκεται σε εξέλιξη μια απόπειρα κατάληψης της έδρας της ακτοφυλακής στη Σεβαστούπολη. Όλα τα σκάφη είναι σε επιφυλακή», προστίθεται στην ανακοίνωση. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι επιτιθέμενοι δήλωσαν ότι έλαβαν εντολή από τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου "να καταλάβουν αυτή τη μονάδα".

Κλειστό το αεροδρόμιο της Συμφερόπολης στην Κριμαία. Οι ουκρανικές δυνάμεις καταγγέλλουν την κατάληψή του από ρώσους στρατιώτες, καθώς και την κατάληψη στρατιωτικών βάσεων στη Σεβαστούπολη και την Κιρόφσκογε. Κλειστός ο εναέριος χώρος της Κριμαίας, δεν πραγματοποιούνται πτήσεις.

Ουκρανική στρατιωτική πηγή που μίλησε στο πρακτορείο Ιντερφάξ, κατηγόρησε τις ρωσικές δυνάμεις ότι επιχειρούν να καταλάβουν μια βάση αντιαεροπορικών πυραύλων στην Κριμαία. Σύμφωνα πάντα με την πηγή αυτή, περίπου 20 στρατιώτες έχουν μπει στη βάση, στη δυτική Κριμαία.

Η πρόεδρος της ρωσικής Εθνοσυνέλευσης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αποστολής ρώσων στρατιωτών στην Κριμαία. Σύμφωνα με το πρακτορείο RIA, η Βαλεντίνα Ματβιένκο δήλωσε ότι η Ρωσία θα μπορούσε να στείλει στρατιώτες στην Κριμαία για να εγγυηθούν την ασφάλεια του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας και των Ρώσων πολιτών στην περιοχή.

Εν τω μεταξύ, οι φιλορωσικές αρχές της Κριμαίας και ο ρωσικός Στόλος της Μαύρης Θάλασσας συμφώνησαν να αναλάβουν από κοινού τη φύλαξη σημαντικών κτιρίων στη χερσόνησο, μετέδωσε το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA επικαλούμενο την υπηρεσία τύπου του Στόλου. Ήδη δημοσιογραφικές πηγές ανέφεραν ότι στρατιώτες χωρίς διακριτικά περιπολούσαν στο κέντρο της Συμφερόπολης με καλάσνικοφ.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ