2014-03-02 13:58:18
Φωτογραφία για Ποιοι κρύβονται πίσω από το μακελειό με τα μαχαίρια στην Κίνα - Άφησαν πίσω τους 29 νεκρούς και 130 τραυματίες
Σε Ουιγούρους αυτονομιστές αποδίδουν οι κινεζικές αρχές το μακελειό που έγινε το Σάββατο σε σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Κουνμίνγκ. Μαυροντυμένοι άνδρες με μαχαίρια εισέβαλαν και άρχισαν να μαχαιρώνουν ανθρώπους αδιακρίτως, αφήνοντας πίσω τους 29 νεκρούς και περισσότερους από 130 τραυματίες.

Η επίθεση έχει χαρακτηριστεί ήδη ως τρομοκρατική πράξη από τις κινεζικές αρχές, που ανακοίνωσαν πως ανάμεσα στους νεκρούς είναι και τέσσερις από τους επιτιθέμενους, οι οποίοι έπεσαν νεκροί από τα πυρά των αστυνομικών.

Ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί ο αριθμός των δραστών, αλλά το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, μετέδωσε πώς από τα πρώτα στοιχεία από τον τόπο της επίθεσης όλα συνιστούν πως πίσω από το μακελειό βρίσκονται Ουιγούροι αυτονομιστές, μουσουλμάνοι τουρκικής προέλευσης οι οποίοι εκφράζουν αποσχιστικές τάσεις από την Κίνα καθώς αισθάνονται αποκλεισμένοι από το Πεκίνο που εμποδίζει την άσκηση των θρησκευτικών τους καθηκόντων και την διατήρηση του πολιτισμού τους.

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ