2014-03-02 23:15:40
Φωτογραφία για H FIFA απαγόρευσε τα μηνύματα κάτω από την φανέλα
Παρελθόν θα αποτελέσουν πλέον τα μηνύματα που αποκαλύπτουν οι ποδοσφαιριστές κάτω από τη φανέλα τους στη διάρκεια πανηγυρισμών. Η FIFA είχε ήδη απαγορεύσει τα πολιτικού χαρακτήρα μηνύματα, όμως τώρα το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο αποφάσισε την καθολική απαγόρευση, ανεξάρτητα από το περιεχόμενο του μηνύματος.

Η απόφαση θα τεθεί σε ισχύ από 1ης Ιουνίου, ενώ οι παραβάτες θα τιμωρούνται από τους εκάστοτε διοργανωτές και όχι από τον διαιτητή του αγώνα.

«Είναι καλύτερα να το απαγορεύσουμε και να έχουμε μια σαφή κατάσταση, παρά να λέμε, “ναι, ίσως, εξαρτάται από το τι λέει το μήνυμα” κι αν είναι κάτι κακό να υπάρχουν κυρώσεις από ένα πειθαρχικό σώμα μετά το παιχνίδι ή, αν είναι κάτι καλό “οκ, μπορούμε να το δεχτούμε”. Είναι αδύνατο κάτι τέτοιο», δήλωσε σχετικά ο γενικός γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ζερόμ Βαλκ.

Το Συμβούλιο αποφάνθηκε υπέρ της διατήρησης της τριπλής ποινής, δηλαδή του καταλογισμού πέναλτι, της απευθείας αποβολής και του αποκλεισμού του παίκτη που υποπίπτει στην παράβαση όταν ο αντίπαλος είναι σε προφανή θέση για γκολ, αν και ο πρόεδρος της UEFA Μισέλ Πλατινί είχε ζητήσει την αλλαγή αυτού του καθεστώτος.


Ο οργανισμός που καθορίζει τους κανόνες του ποδοσφαίρου τάχθηκε επιπλέον υπέρ της εφαρμογής της τεχνολογίας γραμμής αντί του ριπλέι. Το σύστημα της GoalControl, το οποίο εφαρμόστηκε, αν και δεν χρειάστηκε, στο τελευταίο Κύπελλο Συνομοσπονδιών, θα ειδοποιεί τον διαιτητή μέσα σε ένα δευτόλεπτο ότι η μπάλα έχει περάσει τη γραμμή, με δόνηση σε ένα ειδικό ρολόι.

Τέλος, το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο ενέκρινε επίσημα τη χρήση της μαντήλας στο γυναικείο ποδόσφαιρο, αρχικά για μια δοκιμαστική περίοδο είκοσι μηνών, υπό την προϋπόθεση ότι η μαντήλα δεν θα εφαρμόζει στη φανέλα και δεν θα συνιστά κίνδυνο ούτε για την παίκτρια που τη φορά ούτε για την αντίπαλο.
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ