2014-03-03 12:30:45
Φωτογραφία για ΒΙΝΤΕΟ-Λίγο πριν από τον πόλεμο-Αναπτύσσουν δυνάμεις στην Ουκρανία οι Ρώσοι
ΒΙΝΤΕΟ-Λίγο πριν από τον πόλεμο-Αναπτύσσουν δυνάμεις στην Ουκρανία οι Ρώσοι

Ρωσικά στρατεύματα αναπτύσσονται σε περιοχές της Κριμαίας και πολιορκούν στρατιωτικές βάσεις. Το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας επιστράτευσε εφέδρους, ενώ ο Ουκρανός Πρωθυπουργός σε μία δραματική δήλωση κάνει λόγο για κήρυξη πραγματικού πολέμου και δηλώνει ότι η Ουκρανία βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής.

Την ίδια ώρα, διπλωματικός "πυρετός" επικρατεί σε όλο τον κόσμο. Πούτιν και Ομπάμα είχαν τηλεφωνική επικοινωνία, η οποία, όμως, κατέληξε σε αδιέξοδο.

Δείτε το βίντεο από τον Alpha:

Ρωσικά τεθωρακισμένα στην Κριμαία

Ουκρανοί συνοριοφύλακες ανέφεραν σήμερα κινήσεις του ρωσικού πολεμικού ναυτικού στη Μαύρη Θάλασσα γύρω από τη Σεβαστούπολη και ότι η Ρωσία έχει μπλοκάρει τις επικοινωνίες, μέσω κινητών τηλεφώνων σε ορισμένες περιοχές της Κριμαίας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.


Οι συνοριακοί φρουροί είδαν, επίσης, να αναπτύσσονται θωρακισμένα οχήματα στη ρωσική πλευρά μίας στενής διώρυγας που χωρίζει τη Ρωσία και την ουκρανική περιοχή της Κριμαίας.

Εκπρόσωπος των Ουκρανών συνοριοφρουρών διευκρίνισε ότι ρωσικά πλοία κινούνται εντός και γύρω από το λιμάνι της Σεβαστούπολης, όπου ο Ρωσικός Στόλος της Μαύρης Θάλασσας διατηρεί βάση.

Η ανάπτυξη των ρωσικών τεθωρακισμένων λαμβάνει χώρα κοντά σε λιμάνι της ρωσικής πλευράς του πορθμού του Κερτς, απέναντι από την πόλη Κερτς της νότιας Ουκρανίας, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

«Δεν θέλουμε πόλεμο με την Ουκρανία»

Η Ρωσία δεν θέλει πόλεμο με την Ουκρανία και το πράσινο φως του ρωσικού κοινοβουλίου στον Πρόεδρο Πούτιν για μια στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία έχει στόχο πρωτίστως να δείχνει τη σοβαρότητα των προθέσεων του Κρεμλίνου, δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Γκριγκόρι Καρασίν.

"Η Ρωσία δεν θέλει τον πόλεμο με την Ουκρανία. Είμαι πεπεισμένος ότι ουδείς στη Ρωσία θέλει τον πόλεμο. Είμαστε κατά της χρήσης μιας τέτοιου είδους ορολογίας όταν συζητούμε για τις σχέσεις με την Ουκρανία που είναι πολύ κοντά μας", δήλωσε ο Καρασίν χθες βράδυ σε εκπομπή του δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου Rossia 1.

Παράλληλα ο ρώσος αξιωματούχος επέκρινε τις χώρες της Δύσης που απείλησαν να αποκλείσουν τη Ρωσία από τη G8.

"Θα υποστηρίζουμε όλες τις δυνάμεις του τάσσονται υπέρ της ενίσχυσης των διμερών μας σχέσεων, πολλώ δε μάλλον όταν από τις σχέσεις αυτές εξαρτάται η σταθερότητα στην Ευρώπη.Οι πολιτικοί της Δύσης πρέπει να το κατανοήσουν αυτό", δήλωσε ο Καρασίν.

Όσον αφορά την απόφαση του ρωσικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (Άνω Βουλή) να επιτρέψει στις ένοπλες δυνάμεις να επέμβουν στην Ουκρανία "πιστεύουμε ότι η απόφαση αυτή θα επαναφέρει τη λογική σε πολλά πρόσωπα και θα δείξει τη σοβαρότητα των προθέσεων της Ομοσπονδίας της Ρωσίας", υπογράμμισε.

Η Βαλεντίνα Ματβιένκο, η πρόεδρος της ρωσικής Άνω Βουλής, επίσης απέρριψε την εκδοχή του πολέμου. "Δεν θα υπάρξει ποτέ πόλεμος μεταξύ μας. Είμαστε αδελφοί λαοί", τόνισε στην ίδια τηλεοπτική εκπομπή.

Πτώση στο χρηματιστήριο της Ρωσίας

Με πτώση άνω του 5% άνοιξε το χρηματιστήριο της Μόσχας, με το ρούβλι Ρωσίας να κάνει βουτιά σε ιστορικό χαμηλό σήμερα με τις χρηματαγορές στη Ρωσία να είναι πανικόβλητες απέναντι σε μια πιθανή ρωσική στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι δύο δείκτες του χρηματιστηρίου της Μόσχας, ο Micex και ο RTS κατρακύλησαν αντίστοιχα κατά 5,89% και 7,08% με την έναρξη των συναλλαγών.

Η ισοτιμία του ευρώ ξεπέρασε το πολύ συμβολικό όριο των 50 ρουβλίων, πρωτοφανές γεγονός, και η ισοτιμία του δολαρίου αυξήθηκε έως 36,85 ρούβλια, ξεπερνώντας το ρεκόρ του το 2009.

ΒΙΝΤΕΟ-Αυτομόλησε ο αρχηγός του ουκρανικού στόλου

Όπως μετέδωσε πριν από λίγο το Russia Today, αυτομόλησε ο αρχηγός του ουκρανικού στόλου Ντέντις Μπερεζόφσκι και δήλωσε πίστη στη φιλορωσική κυβέρνηση της Κριμαίας. Νωρίτερα είχε αυτομολήσει στους Ρώσους η ναυαρχίδα του ουκρανικού στόλου, η φρεγάτα Hetman Sahaidachny.

Δείτε το βίντεο από το ALPHA.
πηγη
pestanea
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ