2014-03-03 21:16:00
Φωτογραφία για Η παρουσία της μαίας είναι πολύ σημαντική επιλογή για κάθε εγκυμονούσα
Η επιλογή της μαίας, της γυναίκας δηλαδή που θα σταθεί δίπλα σας από την πρώτη στιγμή που θα μάθετε ότι είστε έγκυος μέχρι και την περίοδο της λοχείας, είναι τόσο σημαντική όσο και η επιλογή του γυναικολόγου.

Γι’ αυτό τον λόγο καλό θα είναι να επιλέξετε μια μαία με την οποία να νιώθετε ότι μπορείτε να επικοινωνήσετε άνετα και να την εμπιστεύεστε αρκετά, ώστε να της εκφράσετε κάθε φόβο και απορία σας.

Θα γίνει σύμβουλος, φίλη και «μητέρα» σας. Θα ακούει πρόθυμα τις εκμυστηρεύσεις και τις αγωνίες σας, θα αποκρίνεται στα ερωτηματικά σας, θα εξοστρακίζει τις φοβίες σας, θα σας καθησυχάζει και, όποτε χρειάζεται, θα σας τονώνει το ηθικό και την αυτοπεποίθησή σας, γιατί κοντά της θα ξεχνάτε τις αναστολές, που ίσως σας ταλαιπωρούν.

Η σχέση ανάμεσα σε εσάς και τη μαία δεν θα περιοριστεί μόνο στα μαθήματα ψυχοπροφυλακτικής, τα οποία οι μέλλουσες μητέρες αρχίζουν συνήθως να παρακολουθούν -συχνά με το σύντροφό τους κατά τον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης τους-, και στην παρουσία της την ώρα της γέννας. Θα σας μυήσει στη μαγεία της κύησης και τη μυσταγωγία της γέννησης και θα σας δείξει ποιο δρόμο θα ακολουθήσετε, για να ανακαλύψετε τις δυνάμεις σας, ώστε να αποφύγετε την παθητική εξάρτηση από τις οδηγίες των ειδικών.


Η γνωριμία με τον εαυτό σας και η εξοικείωση με τη μητρότητα ως ιδέα αλλά και ως πράξη χρειάζονται εκ μέρους σας πολλή δουλειά, αλλά και καθοδήγηση. Το κλειδί για να κατακτήσετε αυτή την άγνωστη σφαίρα ωριμότητας θα σας το προσφέρει η μαία σας, η οποία δεν αρκεί να είναι μόνο καλά εκπαιδευμένη, χρειάζεται να έχει και παιδεία, ετοιμότητα και διαθεσιμότητα στην ψυχή.

Θα τη διαλέξετε με προσοχή και δεν θα στηριχτείτε στην πρώτη που θα σας συστήσει η φίλη ή ο γιατρός σας. Θα αρχίσετε να την ψάχνετε μόλις φανεί ο πελαργός και θα ξέρετε ότι έχετε βρει την κατάλληλη, μόνο αν εμπιστευτείτε τη διαίσθηση σας.

Η γυναικεία αυτή παρουσία θα σας στηρίξει στην εξελικτική ετούτη φάση της ζωής σας, για να ανακαλύψετε την καινούρια σας ταυτότητα και τη δυνατότητα να αναπαράγετε τον εαυτό σας με ένα παιδί, το οποίο θα αποτελέσει, σύντομα, μια οντότητα αυτόνομη και ξεχωριστή. Επιπλέον, θα σας βοηθήσει να επενδύσετε συναισθηματικά στο αγέννητο μωρό σας, καλλιεργώντας από τώρα μαζί του μια ιδιαίτερη επικοινωνία, η οποία θα λειτουργήσει ως υπόδειγμα στη μετέπειτα ζωή του στις σχέσεις του με τους άλλους. Ακόμα θα σας ενημερώσει για τις ψυχολογικές και συναισθηματικές μεταβολές που συνοδεύουν τις δραματικές βιολογικές αλλαγές της εγκυμοσύνης, ενώ συγχρόνως θα σας διδάξει τεχνικές ανακούφισης, ασκήσεις, αναπνοές, τρόπους χαλάρωσης και μασάζ, ώστε να μπορέσετε να βοηθήσετε τον εαυτό σας επιστρατεύοντας τις εσωτερικές σας δυνάμεις.

Θα εκπαιδεύσει, επίσης, και το σύντροφό σας στο ρόλο του γονιού και θα τον ενθαρρύνει όχι μόνο να συμμετάσχει ενεργά στη γέννηση του παιδιού σας, αλλά και αργότερα στην καθημερινή του φροντίδα.

Οι συναντήσεις σας μαζί της θα πραγματοποιούνται, συνήθως, σε μικρά γκρουπ με άλλες μέλλουσες μητέρες και τους συντρόφους τους. Θα κερδίζετε πολλά από εκείνα που θα τις ακούτε κάθε φορά να λένε, γιατί θα διαπιστώνετε πόσα κοινά σημεία υπάρχουν μεταξύ σας. Ταυτόχρονα, θα εξοικειώνεστε με την πρακτική πλευρά της εγκυμοσύνης, αλλά και του τοκετού, που σας προκαλεί δέος.

Έτσι λοιπόν, με τη βοήθεια της μαίας, διαμορφώστε υπεύθυνα και συνειδητά τις συνθήκες όχι μόνο για τον τοκετό σας, αλλά και για το ρόλο και τις σχέσεις μέσα στην οικογένεια μετά τη γέννηση του παιδιού σας.
πηγή
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ