2014-03-04 20:36:34
Φωτογραφία για «Παγώνει» κάθε στρατιωτική σχέση με τη Μόσχα η Ουάσινγκτον
Αναστέλει κάθε στρατιωτική συνεργασία με τη Ρωσία η Ουάσινγκτον, συμπεριλαμβανομένων και των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε χθες το αμερικανικό Πεντάγωνο.

«Παρά το γεγονός πως η στρατιωτική συνεργασία με τη Ρωσία μας είναι πολύτιμη, εντούτοις- υπό τις παρούσες συνθήκες και εξελίξεις στην Ουκρανία, είμαστε αναγκασμένοι να θέσουμε σε αναμονή κάθε αμοιβαία στρατιωτική δέσμευση, κάθε κοινή άσκηση και στρατιωτικό σχεδιασμό διμερούς φύσης» γράφει η ανακοίνωση του Πενταγώνου.

Οπως τόνισε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Αμυνας, Τζον Κόρμπι, «οι ΗΠΑ παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Ουκρανία και κρατά συνεχή επαφή με τους συμμάχους και τους εταίρους, ενώ καλούμε για άλλη μια φορά τη Μόσχα να διατάξει την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων από την Κριμαία προκειμένου να αποκλιμακωθεί η κρίση».

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης το Πεντάγωνο διέψευσε κάθε αναφορά στα διεθνή ΜΜΕ για μεταφορά αμερικανικών στρατευμάτων και πολεμικών πλοίων του αμερικανικού ναυτικού στην περιοχή: «Το US Navy βρίσκεται σε προγραμματισμένες στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή, από κοινού με τους συμμάχους μας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Η Ρωσία Τώρα
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ