2014-03-05 01:39:07
Φωτογραφία για Με άνοδο που ξεπέρασε το 5% έκλεισε το Χρηματιστήριο της Μόσχας
Με μεγάλη άνοδο, που ξεπέρασε το 5%, έκλεισε το Χρηματιστήριο της Μόσχας, κερδίζοντας ένα μέρος του χαμένου εδάφους μετά την κατακόρυφη πτώση του την Δευτέρα λόγω της ανησυχίας των επενδυτών για την κρίση στην Ουκρανία και τις επιπτώσεις που ενδεχομένως θα έχει η κατάσταση αυτή στη ρωσική οικονομία.

Οι δύο βασικοί δείκτες του Χρηματιστηρίου της Μόσχας, ο Micex και ο RTS, έκλεισαν με άνοδο 5,26% και 6,20% αντίστοιχα.

Την Δευτέρα το Χρηματιστήριο έκλεισε με πτώση μεγαλύτερη του 10%. Η σημερινή συνεδρίαση ξεκίνησε θετικά και η άνοδος συνεχίστηκε μετά τις πρώτες δηλώσεις που έκανε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν για το θέμα της Ουκρανίας μετά την αποπομπή του προέδρου της χώρας Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από την προεδρική κατοικία στα περίχωρα της Μόσχας, ο Πούτιν κατήγγειλε το "πραξικόπημα" που εκδηλώθηκε στην Ουκρανία και "την κατάληψη της εξουσίας δια των όπλων". Εκτίμησε όμως ταυτόχρονα ότι "δεν είναι αναγκαία προς το παρόν" η αποστολή ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία και διέψευσε ότι οι ουκρανικές στρατιωτικές βάσεις στην Κριμαία έχουν περικυκλωθεί από Ρώσους στρατιώτες. Υποστήριξε δε ότι οι άνδρες που έχουν αναπτυχθεί γύρω από τις βάσεις αυτές ανήκουν στις τοπικές δυνάμεις αυτοάμυνας. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ