2014-03-05 09:19:11
Φωτογραφία για Θεσσαλονίκη: Φαγητό για τους άπορους από μαθητές δημοτικού
Οι τσάντες των παιδιών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πυλαίας στη Θεσσαλονίκη γεμίζουν με... αγάπη και αλληλεγγύη.

Οι συνολικά 400 μαθητές, φεύγοντας από τις σχολικές τους αίθουσες με τη λήξη του μαθήματος δεν έβαλαν μέσα στις σάκες μόνο τα βιβλία και τα τετράδια τους, αλλά και ένα άδειο κεσεδάκι.

Στόχος είναι να το γεμίσουν με φαγητό από το οικογενειακό τους τραπέζι και να το επιστρέψουν και πάλι στο σχολείο, ώστε να μοιραστεί σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης και αδυνατούν να καλύψουν ακόμη και τις βασικές τους ανάγκες.

Πρόκειται για μια δράση, που ονομάστηκε "Ένα πιάτο την εβδομάδα" και αποτελεί πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πυλαίας.

Στο πλαίσιο αυτό, κάθε Παρασκευή θα δίνεται σε όλα τα παιδιά του σχολείου ένα κεσεδάκι και μια πλαστική σακούλα. Μέσα στην εβδομάδα θα έχουν τη δυνατότητα οι γονείς να το γεμίσουν με μια μερίδα φαγητού από το οικογενειακό τραπέζι, το οποίο στη συνέχεια θα μπαίνει στο ψυγείο ή στην κατάψυξη (εάν είναι πολλές οι μέρες).


Το πρωινό της επόμενης Παρασκευής το κεσεδάκι με το φαγητό θα μπαίνει στη σακούλα και το παιδί θα το μεταφέρει στο σχολείο, ώστε να το παραλάβουν τα μέλη του Δ.Σ. Του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και να το μεταφέρουν σε ιερούς ναούς της Θεσσαλονίκης για να καλυφθούν οι ανάγκες στα συσσίτια απόρων.

"Είδα σε μια εκπομπή πως το ποσοστό του πεταμένου φαγητού εξακολουθεί να αγγίζει το 25%. Σκέφτηκα ότι κάτι πρέπει να κάνουμε γι' αυτό, καθώς υπάρχουν συνάνθρωποί μας που δυσκολεύονται οικονομικά και στερούνται ακόμη και την τροφή. Πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο να βάλουμε τα παιδιά σε αυτή τη διαδικασία της προσφοράς και ελπίζω πως είναι η αρχή να το πράξουν και άλλα σχολεία" δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Τάσος Κοκόγιας.

Το συγκεκριμένο σχολείο διαθέτει περίπου 400 μαθητές και ήδη οι εκπαιδευτικοί όλων των τάξεων έχουν ξεκινήσει συζητήσεις με τους μικρούς για το μήνυμα που θέλουν να διαδοθεί μέσα από αυτή τη δράση.

"Θέλουμε να περάσουμε στους μαθητές καθαρά το μήνυμα της αλληλεγγύης. Είναι ένας τρόπος υποστήριξης των ανθρώπων που έχουν πραγματικά ανάγκη. Όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε μ' ένα πιάτο φαγητό από το οικογενειακό μας τραπέζι. Βέβαια, θα πρέπει να διασφαλίζετε και η ποιότητα του φαγητού" πρόσθεσε ο διευθυντής του σχολείου, Μάκης Τσουμάνας.

Η δράση ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα και θα διαρκέσει μέχρι τις διακοπές του Πάσχα. Σε περίπτωση, όμως, που είναι επιτυχής, μπορεί να συνεχιστεί και να λάβει μόνιμο χαρακτήρα.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το ρόδι και τα οφέλη του
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το ρόδι και τα οφέλη του
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ