2014-03-06 21:49:47
Φωτογραφία για Εκτακτη σύσκεψη του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας υπό τον Πούτιν για την Κριμαία
Εκτακτη σύσκεψη ενημέρωσης του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας συγκάλεσε σήμερα ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν με θέμα την απόφαση του τοπικού κοινοβουλίου της Κριμαίας για απόσχιση από την Ουκρανία και προσάρτηση στην Ρωσική Ομοσπονδία, όπως δήλωσε ο προεδρικος εκπρόσωπος Ντμίτρι Πεσκόφ.

Στο Συμβούλιo Ασφαλείας συμμετέχουν ο ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο υπουργός Αμυνας Σεργκέι Σόιγκου, ο υπουργός Εσωτερικών Βλαντίμιρ Κολοκόλτσεφ, η πρόεδρος του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (Ανω Βουλή) Βαλεντίνα Ματβιένκο, ο πρόεδρος της Δούμας (Κάτω Βουλή) Σεργκέι Ναρίσκιν, ο επικεφαλής της διοίκησης του ΚρεμλίνουΣεργκέι Ιβανόφ, ο επικεφαλής των κρατικών αρχών Ασφαλείας FSB Αλεξάντερ Μπορνίκοφ, ο γραμματέας του FSB  Νικολάι Πατρούσεφ, ο διευθυντής της  Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών Μιχαήλ Φραντκόφ καθώς και το μόνιμο μέλος του Συμβουλίου ΑσφαλείαςΜπόρις Γκριζλόφ.

Υπενθυμίζουμε πως νωρίτερα σήμερα  το Ανώτατο Συμβούλιο της Κριμαίας, στο οποίο κυριαρχούν οι ρωσόφωνοι, ψήφισε ομόφωνα την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία
. Όπως γράφει το κείμενο της απόφασης, η Κριμαία αποφάσισε να αποσχιστεί  από την Ουκρανία και να εισέλθει στη Ρωσική Ομοσπονδία. Το τοπικό κοινοβούλιο της Κριμαίας είχε ζητήσει από τον Βλαντίμιρ Πούτιν να προχωρήσει στην ένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία, ενώ έχει ήδη ανακοινώσει τη διοργάνωση δημοψηφίσματος στις 16 Μαρτίου. Η λαϊκή ψήφος θα αφορά στην επικύρωση της ένωσης με τη Ρωσία ή την επαναφορά της συνταγματικής ρύθμισης του 1992, με το οποίο η Κριμαία  θα παραμείνει μια αυτόνομη δημοκρατία στο εσωτερικό της Ουκρανίας.

Η Ρωσία Τώρα
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ