2014-03-07 06:05:30
Φωτογραφία για Πάτρα: ΕΔΕ για τον θάνατο του καθηγητή Φώτη Σερέτη - Δεν καλύπτουμε κανέναν λέει ο Διοικητής του ΠΓΝΠ
Σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση μετέτρεψε την Προκαταρκτική Εξέταση για τον θάνατο του καθηγητή Φώτη Σερέτη ενώ νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, ο Διοικητής του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Χαράλαμπος Μπονάνος. Όπως δηλώνει στο thebest "μετέτρεψα την Προκαταρκτική σε ΕΔΕ γιατί το θέμα είναι σοβαρό".

Η ΕΔΕ ανατέθηκε στον Πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου Δημήτρη Γούμενο με την εντολή να εξετάσει το θέμα στο σύνολο του, μιλώντας ακόμα και με τους συγγενείς του θύματος, αλλά και με τους συγγενείς συνοδούς των άλλων ασθενών.

"Δεν καλύπτουμε κανέναν, θα δοθούν όλα στο φως" επισημαίνει o κ. Μπονάνος, λέγοντας ότι αν υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν.

Επιπλέον τονίζει ότι εκείνη την ημέρα εφημέρευαν στο παθολογικό 7 ειδικευμένοι και 7 ειδικευόμενοι γιατροί, αριθμός ο οποίος, όπως επισημαίνει επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες, ωστόσο θα ερευνηθεί αν υπήρξε οποιαδήποτε "αρρυθμία" του συστήματος.


Στο μεταξύ , το τελευταίο αντίο είπαν χθες στον καθηγητή Φώτη Σερέτη, η οικογένεια, συγγενείς και φίλοι. Η κηδεία του έγινε από τον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά στο Β΄Δημοτικό Νεκροταφείο.Τραγικές φιγούρες η γυναίκα του και τα δύο παιδιά του.

Ο καθηγητής μαθηματικών, σύμφωνα με πληροφορίες, εισήχθη την περασμένη Κυριακή στο Νοσοκομείο και άφησε την τελευταία του πνοή στις 4.30 σήμερα τα ξημερώματα, στην παθολογική κλινική του ΠΓΝΠ.

Εκείνο που έχει προκαλέσει μεγάλο θόρυβο και αποτελεί συζήτηση στους διαδρόμους του νοσοκομείου και όχι μόνο, είναι οι μαρτυρτίες σύμφωνα με τις οποίες ο καθηγητής έφυγε σχεδόν αβοήθητος.

Όπως λένε οι συγγενείς των ασθενών του ίδιου θαλάμου, χθες το βράδυ στις 9.30 ανήσυχη η πεθερά του 50χρονου, φώναξε τους γιατρούς καθώς ο ασθενής είχε εμφανή σημάδια επιδείνωσης, με έλλειψη καλής επικοινωνίας, κόπωση, δύσπνοια και βρόγχο.

Τότε εμφανίστηκε γιατρός η οποία καθησύχασε την πεθερά, λέγοντάς της ότι δεν έχει τίποτα και να "κάτσει και λίγο καθιστός", εννοώντας να μην είναι συνέχεια ξαπλωμένος.

Στις 4.30 τα ξημερώματα οι συγγενείς των άλλων ασθενών του ίδιου θαλάμου, είδαν τον 50χρονο να αφήνει την τελευταία του πνοή και άρχισαν να φωνάζουν έντρομοι.

Τότε εμφανίστηκε γιατρός, που προσπάθησε, εις μάτην, να κάνει ανάνηψη.

Ήταν όμως αργά.

O διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος Χαράλαμπος Μπονάνος, διέταξε προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να εξεταστούν οι καταγγελίες συγγενών και συνοδών ασθενών, ενώ με ενδιαφέρον αναμένουν οι συγγενείς τα αποτελέσματα και των ιστολογικών εξετάσεων.

Έγινε μεν νεκροψία αλλά η ιστολογική εξέταση θα ρίξει περισσότερο φως στην υπόθεση. Τα αποτελέσματα αναμένονται σε περίπου ενάμιση μήνα.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ