2014-03-22 00:00:10
Φωτογραφία για Εργασίες αποκατάστασης της λεωφόρου Αν.Παπανδρέου την Κυριακή 23.3 από το δήμο Νεάπολης-Συκεών
Μπροστά σε μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που έχει αντιμετωπίσει ποτέ βρίσκεται η δημοτική αρχή Νεάπολης-Συκεών, η οποία προχωρά σε αποκατάσταση του οδοστρώματος στη λεωφόρο Ανδρέα Παπανδρέου, στηριζόμενη αποκλειστικά στις δικές της δυνάμεις και το εύρωστο δημοτικό ταμείο.

Πρόκειται για την κεντρικότερη οδό-σταυροδρόμι που συνδέει τη βορειοδυτική Θεσσαλονίκη, τις Δημοτικές Ενότητες Νεάπολης και Συκεών, όπως επίσης τη Δ.Ε. Πολίχνης και τη συνοικία Μετεώρων, με την περιφερειακή οδό, και η οποία με βάση το ΦΕΚ είναι χαρακτηρισμένη ως επαρχιακή οδός Θεσσαλονίκης-Ασβεστοχωρίου-Χορτιάτη. Οι εργασίες αφορούν τη λεωφόρο Ανδρέα Παπανδρέου από την οδό Π.Τσαλδάρη μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο της περιφερειακής οδού, και καλύπτει μια απόσταση 2 χιλιομέτρων συνολικής επιφάνειας περίπου 30.000 τ.μ.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη οδός απασχόλησε κατά το παρελθόν έντονα τη δημοτική αρχή, η οποία  άσκησε δεκάδες παρεμβάσεις προς την τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης και μετέπειτα προς την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Κεντρικής Μακεδονίας, στην οποία -με βάση τα Διατάγματα και τα ΦΕΚ, και την απόφαση του Σ.τ.Ε- ανήκει η ευθύνη της οδού ως επαρχιακής
. Είτε με προσωπικές παρεμβάσεις του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη είτε μέσω της υπηρεσιακής οδού με αποστολή δεκάδων εγγράφων, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών διεκδικούσε και συνεχίζει να διεκδικεί και να πιέζει για την άμεση συνολική και πλήρη ανακατασκευή της, προσπάθεια που μέχρι στιγμής δεν έχει αποδώσει.

Μπροστά στον καθημερινό κίνδυνο πρόκλησης ατυχημάτων, με κίνδυνο να τραυματισtούν πολίτες, και για την ασφάλεια των κατοίκων και των εποχούμενων, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών ανέλαβε μόνος του την ευθύνη να συντηρήσει και να ανακατασκευάσει το οδόστρωμα, το οποίο στο μεγαλύτερο μέρος του είναι σε κακή κατάσταση, και σε ορισμένες περιπτώσεις επικίνδυνο για την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών και επιβατών. Ο προϋπολογισμός των εργασιών ανέρχεται σε 385.500 ευρώ, που θα καλυφθεί στο σύνολό του από το δημοτικό ταμείο.

«Ευελπιστούμε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να τηρήσει αυτή τη φορά τις δεσμεύσεις της έτσι ώστε στο μεγάλο έργο που προωθείται για δημοπράτηση τους επόμενους μήνες για την ανακατασκευή της περιφερειακής οδού και των κάθετων αξόνων προς αυτή, να συμπεριληφθεί, όπως γραπτά μάς έχει διαβεβαιωθεί, και η πλήρης ανακατασκευή του άξονα της επαρχιακής οδού Θεσσαλονίκης-Ασβεστοχωρίου- Χορτιάτη καλύπτοντας και το 100% των λεωφόρων Ανδρ.Παπανδρέου και Γ.Παπανικολάου με το σύνολο του οδοστρώματος και την ανακατασκευή των πεζοδρομίων», δηλώνει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.

Οι εργασίες αρχίζουν στις 6 το πρωί της προσεχούς Κυριακής 23 Μαρτίου και θα διαρκέσουν για τη συγκεκριμένη ημέρα έως και τις 8 το βράδυ, ξεκινώντας από την οδό Π.Τσαλδάρη και φθάνοντας μέχρι τη στροφή Μετεώρων.

Να σημειωθεί ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές στα δρομολόγια των αστικών γραμμών του ΟΑΣΘ, ενώ τα συνεργεία του δήμου καταβάλλουν ήδη -εδώ και μέρες- προσπάθεια για την όσο το δυνατόν μικρότερη όχληση για τους κατοίκους, τους οδηγούς και τους διερχόμενους πεζούς. Ωστόσο, ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης απευθύνει έκκληση στους συμπολίτες μας να αποφεύγουν τη στάθμευση των οχημάτων τους στη συγκεκριμένη περιοχή από νωρίς το πρωί έως το βράδυ και να  διευκολύνουν αυτή την τεράστια προσπάθεια. Ο στόχος είναι εντός της Κυριακής, και ως το βράδυ, να έχει ολοκληρωθεί η παρέμβαση στο σύνολό της, για αυτό θα αξιοποιηθούν δεκάδες εργαζόμενοι και μεγάλος αριθμός υπερσύγχρονων μηχανημάτων.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ