2014-04-20 15:12:11
Φωτογραφία για Η Πάτρα έβαλε δικαστική «βόμβα» στα θεμέλια του ΟΑΕΕ
Δύο δικαστικές αποφάσεις του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πατρών, που παρουσιάζει η Πελοπόννησος, ανοίγουν την κερκόπορτα για την άσκηση κύματος αγωγών σε βάρος του ΟΑΕΕ από εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες. Πρόκειται για εκείνους που δεν έχουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη, αλλά και δεν μπορούν να συνταξιοδοτηθούν, λόγω των ληξιπρόθεσμων οφειλών στον Οργανισμό.

Στη μια περίπτωση, ομάδα 96 ελεύθερων επαγγελματιών από την Πάτρα και την Κάτω Αχαΐα, με τη νομική εκπροσώπηση του δικηγόρου Γ. Κρινίδη, κατάφερε να κερδίσει (αρ. απόφασης 66/2014) προσφυγή για την θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας για το τρέχον έτος.

Στην δεύτερη περίπτωση (αρ. απόφασης Α1868/2013), ασφαλισμένος του ΟΑΕΕ από τα Νιφορέικα του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, μετά από προσφυγή που είχε ασκήσει και πάλι στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Πατρών και εκδικάστηκε στις 15/10/2013, δικαιώθηκε στο αίτημά του να συνταξιοδοτηθεί, παρά τις οφειλές που είχε έναντι του οργανισμού, περίπου 50.000 ευρώ.


Οι σχετικές αποφάσεις δημιουργούν δεδικασμένο και αναμένεται να εγείρουν αντίστοιχες αγωγές σ' όλη τη χώρα.

Ο αριθμός των ανασφάλιστων ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ σε όλη τη χώρα ανέρχεται, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στους 372.000, ενώ αν αναλογιστεί κανείς ότι πρόκειται για οικογένειες, μιλάμε για περισσότερους από 1.000.000 ανασφάλιστους πολίτες στην Ελλάδα του 2014.

Η δεύτερη απόφαση, αν και πρόκειται για μεμονωμένη υπόθεση, θέτει νέα δεδομένα καθώς, αυτή τη στιγμή 20.000 ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ με ληξιπρόθεσμες οφειλές, δεν μπορούν να πάρουν σύνταξη, αν και έχουν συμπληρώσει τα συντάξιμα χρόνια. ασφαλιστικών ταμείων.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ