2014-04-22 10:36:44
Φωτογραφία για ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ
Σε νομοθετική ρύθμιση θα προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να αντιμετωπίσει προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με την φορολόγηση ανέργων. Λόγω νομοθετικών παραλείψεων τα χρήματα από τα επιδοτούμενα σεμινάρια του ΟΑΕΔ θεωρούνται σήμερα ως εισόδημα από εμπορικές επιχειρήσεις με αποτέλεσμα στην περίπτωση που ο άνεργος δεν διαθέτει κάποιο σπίτι ή αυτοκίνητο στο όνομά του, να του επιβάλλεται φορολογία βάσει τεκμηρίου διαβίωσης.

Το ατομικό τεκμήριο διαβιώσεως διαμορφώνεται στα 3.000 ευρώ και έχει συντελεστή 26%, ήτοι οδηγεί σε φόρο 780 ευρώ και σε πρόσθετη προκαταβολή 55% με αποτέλεσμα να επιβάλλεται στον άνεργο συνολικός φόρος 1.209 ευρώ, την στιγμή που η επιδότηση που έλαβε το 2013 δεν ξεπερνούσε τα 385 ευρώ μεικτά.

Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρης προανήγγειλε μέσω twitter την κατάθεση τροπολογίας που θα διευθετεί το ζήτημα και κάλεσε τους ανέργους να μην οριστικοποιούν τις φορολογικές δηλώσεις τους μέχρι να ψηφισθεί η ρύθμιση. Η σχετική νομοθετική ρύθμιση θα προβλέπει ότι σε αυτές τις περιπτώσεις οι άνεργοι θα θεωρούνται ως μισθωτοί και επομένως θα καλύπτονται από το αφορολόγητο των 9.500 ευρώ.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ