2014-04-23 11:05:07
Φωτογραφία για Το άγχος είναι η ψυχική έκφραση του καθενός
Η διάγνωση του άγχους γίνεται με εξετάσεις και συζήτηση ενός ειδικού θεράποντα με τον ασθενή Δεν είναι ανάγκη να μιλάμε με ειδικούς όρους για να καταλάβει ο γιατρός από τι είδος άγχους πάσχουμε, καθώς ο κάθε ασθενής έχει τον δικό του τρόπο έκφρασης της ψυχικής του διαμάχη, με λίγα λόγια τον δικό κωδικό, και αυτή η ιδιαιτερότητα είναι που μας ξεχωρίζει από τους άλλους.

Η διατήρηση της ατομικότητάς μας είναι πολύ σημαντική για να μπορέσουν να υπάρξουν κάποιες πιθανότητες βελτίωσης της πάθησής μας. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι οι ασθενείς που πάσχουν από νευρωτικές ψυχικές καταστάσεις μπορούν να εμφανίσουν πολλά και διαφορετικά συμπτώματα.

Τα παράπονα του κάθε ασθενή αφορούν κυρίως αγχωτικά θέματα. Το άγχος ορίζεται σαν την ψυχική του έκφραση, σαν μια «σωματική μετάφραση» για τις ανησυχίες του. Όλες οι μορφές άγχους μπορούν να εμφανιστούν στους ασθενείς είτε με την μορφή κρίσεων είτε με το γνωστό σε όλους μας γενικό άγχος που βιώνουμε.


Απρόβλεπτες σωματικές αισθήσεις (ψυχοσωματικό άγχος) μπορεί να οδηγήσει τους ασθενείς σε διάφορους γιατρούς για να μπορέσουν να δώσουν μια λογική και επιστημονική εξήγηση για αυτό που τους συμβαίνει.

Οι ασθενείς αυτοί πάσχουν από μια χρόνια κούραση καθώς τους εξαντλεί και το γεγονός ότι βρίσκονται σε μια εσωτερική ψυχική διαμάχη. Η κούραση ξεκινάει από το πρωί και συνοδεύεται με διαταραχές στον ύπνο. Ο ασθενείς κοιμάται γιατί νιώθει αδύναμος αλλά ο ύπνος του συχνά διακόπτεται από νυχτοπερπατήματα και εφιάλτες.

Το άγχος μπορεί να χτυπήσει και την σεξουαλική μας ζωή: στους άντρες εμφανίζεται με ανικανότητα και πρόωρη εκσπερμάτιση, ενώ στις γυναίκες με πόνους και κολεοσπασμούς.

Για τον ασθενή είναι πολύ δύσκολο να ησυχάσει παρόλο που μπορεί να φαίνεται ότι δρα φυσιολογικά και πάντα ζητά την ιατρική βοήθεια. Τέλος, για κάθε τύπο άγχους υπάρχουν και πιο εξειδικευμένα συμπτώματα.
onmed.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ