2014-04-23 11:05:43
Φωτογραφία για Κάτι βρήκαμε στη Χίο λένε για το χαμένο F -16 τους οι Τούρκοι που κάτι ετοιμάζουν
Επιμέλεια Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ

Βρέθηκαν κάποια κομμάτια, τα οποία δεν μπόρεσαν να εξακριβωθεί αν είναι του αεροσκάφους F-16, αναφέρει αόριστα μερίδα του τουρκικού τύπου για τις έρευνες που κάνουν 4 πλοία του τουρκικού πολεμικού Ναυτικού για την ανεύρεση της σορού του Τούρκου πιλότου Nail Erdogan, το αεροσκάφος του οποίου συνετρίβη το 1996 ανοιχτά της Χίου κατά την διάρκεια  αερομαχίας με ελληνικό Μιράζ 2000.

Τα δημοσιεύματα  (Μιλιέτ και Βατάν) αναφέρουν ότι '‘επιταχύνθηκαν’' οι προσπάθειες για την ανεύρεση του πιλότου Nail Erdogan, o οποίος είχε πέσει νότια της Χίου με το F-16 που κυβερνούσε πριν 18 χρόνια - επαναλαμβάνουν δε τον ισχυρισμό ότι ο Έλληνας πιλότος (αναφέρει ένα όνομα) είχε χτυπήσει με πύραυλο το αεροσκάφος που κατέπεσε (ο συγκυβερνήτης του Τουρκικού αεροσκάφους Cilekli, πρόλαβε να το εγκαταλείψει). τ

 Τέσσερα πλοία των Τουρκικών Ναυτικών Δυνάμεων πραγματοποιούν έρευνες εδώ και 10 μέρες στην περιοχή και, όταν εξακριβωθεί το σημείο που βρίσκεται η σορός του, τα ρομπότ - που κατά τα δημοσιεύματα περιμένουν έτοιμα-  θα σταλούν σε βάθος εκατοντάδων μέτρων.


Σκόπιμα μπερδεμένες αναφορές στα ΜΜΕ;

Στην συνέχεια τα  τα δημοσιεύματα δυο εφημερίδων (Μιλιέτ και Βαταν) αναφέρουν τα εξής :Σε περίπτωση που δεν προκύψει αποτέλεσμα από τις έρευνες, κατά τις οποίες βρέθηκαν κάποια κομμάτια πιθανόν του αεροσκάφους, θα ζητηθεί βοήθεια από το πλοίο ερευνών Nautilus, που είχε βρει τον Τιτανικό. Σημειώνεται ότι το F-16 βυθίστηκε στα 400 μέτρα.Σε άλλο σημείο  τα δημοσιεύματα δυο εφημερίδων αναφέρουν για το τι βρέθηκε:Κατά την έρευνα σε βάθος εκατοντάδων μέτρων βρέθηκαν κάποια κομμάτια, τα οποία δεν μπόρεσαν να εξακριβωθεί αν είναι του αεροσκάφους.

Μπερδεμένες πληροφορίες,, άγνωστο με ποια σκοπιμότητα δοσμένες έτσι και από ποιόν  και άγνωστο ακόμη αν είναι αληθινές, έστω και μπερδεμένες, αφού ανακοίνωση δεν έγινε ούτε γίνεται επίκληση δήλωσης  H κόρη του πιλότου Nail Erdogan, η οποία κατά το συμβάν ήταν 3 ετών,  συγκέντρωσε 10.000 υπογραφές και ζήτησε από τους αρμοδίους να βρεθεί η σορός. Οι υπογραφές εστάλησαν στον Τούρκο Πρόεδρο Gul και  με εντολή Ερντογάν κινητοποιήθηκε το Αρχηγείο του Ναυτικού για την ανεύρεση του πιλότου.Η κόρη είπε: «Ο πατέρας μου σκοτώθηκε σε εποχή ειρήνης εκ προθέσεως. Όταν ανασυρθούν τα συντρίμμια του αεροσκάφους, θα αποδειχθεί για μια ακόμη φορά ότι ήταν μια ενέργεια εκ προθέσεως και αυτό θα βοηθήσει στο να κάνουμε χρήση του διεθνούς δίκαιου. Σκοπός μας είναι να υπάρχει ο τάφος του πατέρα μου,όπου θα μπορούμε να προσερχόμαστε». 

Λήγουν οι έρευνες;

Να θυμίσουμε εδώ ότι στις 7 Απριλίου του 2014, οι Τούρκοι εξέδωσαν ΝΟΤΑΜ μέσω NAVTEX, ενημερώνοντας ότι προτίθενται να ξεκινήσουν έρευνα για τον εντοπισμό και την ανέλκυση του F-16 που είχε καταπέσει στη θάλασσα.Η περιοχή ερευνών είναι σε διεθνή ύδατα νοτίως της Χίου, σε μια περιοχή που σχεδόν εφάπτεται στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Οι έρευνες ξεκίνησαν τη Δευτέρα 13 Απριλίου και με όσα έχουν γίνει γνωστά επρόκειτο να διαρκέσουν μέχρι τις 21 Απριλίου.

ΠΗΓΗ: http://www.onalert.gr/stories/kati-vrikame-sti-xio-lene-gia-to-xameno-f16-oi-tourkoi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ