2014-04-25 12:18:16
Φωτογραφία για Ποσοστό κέρδους φαρμακοποιών – ανασφάλιστοι στα προαπαιτούμενα
IATRONET

Στις προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί η χώρα, προκειμένου να λάβει δύο επιπλέον δόσεις του δανείου, περιλαμβάνεται η οριζόντια μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών στο 15%.

Σε περίοπτη θέση βρίσκεται ξανά ο τομέας της Υγείας σε σχέση με τις προϋποθέσεις για εκταμίευση των δόσεων του δανείου προς τη χώρα μας.

Κατά τη διάρκεια του πρόσφατου Eurogroup, συμφωνήθηκε η καταβολή μίας μεγάλης δόσης 6,3 δισ. ευρώ και δύο μικρών, από 1 δισεκατομμύριο η κάθε μία.

Για κάθε μία από τις μικρότερες δόσεις, η χώρα πρέπει να είναι συνεπής σε 12 (6 + 6) προαπαιτούμενα.

Συγκεκριμένα, έως τον Ιούνιο πρέπει να έχει ψηφίσει νόμο για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών, οι οποίοι εκτιμώνται ότι είναι 1,9 έως 2,4 εκατομμύρια άνθρωποι.

Σχετικές δηλώσεις έκανε την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας, επιβεβαιώνοντας ότι η σχετική διάταξη θα έρθει στη Βουλή έως τον Ιούνιο.


Ποσοστό

Το δεύτερο προαπαιτούμενο, το οποίο πρέπει να εκπληρωθεί τον ίδιο μήνα, είναι η οριζόντια μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών στο 15%.

Η ενέργεια αυτή προβλέπεται και στο τελευταίο μνημόνιο που υπογράψει η χώρα μας και είχε τεθεί από την τρόικα, κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στη χώρα μας.

Είχε συμφωνηθεί, όμως, να μην υπάρξει καμία κυβερνητική πρωτοβουλία έως τις εκλογές, καθώς ο κλάδος των φαρμακοποιών είχε υποστεί σειρά επιπτώσεων από άλλα μέτρα (άνοιγμα επαγγέλματος, απελευθέρωση μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων).

Επικουρικά

Έως τον Ιούλιο, η κυβέρνηση καλείται – μεταξύ άλλων - να συγχωνεύσει όλα τα επικουρικά Ταμεία και να περάσει διάταξη για κατάργηση του “κοινωνικού πόρου” από την 1η Ιανουαρίου 2015.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ