2014-04-25 12:15:09
Φωτογραφία για Η Μπιγιονσέ εξώφυλλο στο Time με τους 100 πιο ισχυρούς στον κόσμο
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το Time έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τις 100 προσωπικότητες -πολιτικοί, θρησκευτικοί ηγέτες, καλλιτέχνες, αθλητές, ακτιβιστές- με τη μεγαλύτερη επιρροή στον πλανήτη.

Ανάμεσα στους πιο ισχυρούς βρίσκεται –για δεύτερη φορά- η Μπιγιονσέ, η οποία φιγουράρει και στο εξώφυλλο του περίφημου περιοδικού. Κατέκτησε την κορυφή στην κατηγορία των «Τιτάνων», κατατροπώνοντας την πρώην υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών και πιθανόν υποψήφια στις προεδρικές εκλογές του 2016, Χίλαρι Κλίντον, η οποία βρίσκεται στην τελευταία θέση. Η δημοφιλής τραγουδίστρια επιλέχθηκε, όπως αναφέρει το περιοδικό, όχι μόνο για τα επιτεύγματά της ως ερμηνεύτρια, αλλά και επειδή η μουσική της συνέβαλε να διεξαχθεί παγκόσμια συζήτηση σχετικά με το φεμινισμό καθώς και για άλλα θέματα που αφορούν τις γυναίκες.

Η Τζάνετ Γέλεν, η πρώτη γυναίκα επικεφαλής της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Federal Reserve), η ποπ σταρ Μάιλι Σάιρους και η δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου Fox News, Μέγκιν Κέλι είναι μεταξύ των 41 γυναικών -αριθμός ρεκόρ- που περιλαμβάνονται από το Time στο φετινό κατάλογο των πιο ισχυρών.


Λιγότερο γνωστά γυναικεία ονόματα είναι αυτά της υπουργού Οικονομικών της Νιγηρίας, Νγκόζι Οκόνιο- Ιγουέλα και της Καθλίν Σάλιβαν, πρώην αστροναύτη της NASA, που είναι πλέον επικεφαλής της αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας.

«Κάθε χρόνο προσπαθούμε να βγάλουμε μια λίστα που δεν είναι απλά μια εικόνα από τους πιο ισχυρούς ή τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη, αλλά από ανθρώπους των οποίων η επιρροή αυξάνεται πραγματικά» δήλωσε η Ραντχίκα Τζόουνς, αναπληρώτρια αρχισυντάκτης του περιοδικού, υπό την εποπτεία της οποίας έγινε η λίστα.

Τα νεότερα μέλη της λίστας είναι η 16χρονη Πακιστανή ακτιβίστρια και υπέρμαχος της εκπαίδευσης των παιδιών και των γυναικών, Μαλάλα Γιουσαφζάι και η 17χρονη επαγγελματίας παίκτρια του γκολφ Λίντια Κο.

Από τον κόσμο του αθλητισμού, περιλαμβάνονται, επίσης, στη λίστα ο Τζέισον Κόλινς, ο πρώτος παίκτης του ΝΒΑ που δήλωσε ανοιχτά ότι είναι ομοφυλόφιλος, ο παίκτης του ράγκμπι Ρίτσαρντ Σέρμαν και ο ποδοσφαιριστής Κριστιάνο Ρονάλντο. Στην κατηγορία "Καλλιτέχνες" συναντάμε, μεταξύ άλλων, το Βρετανό ηθοποιό Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, που ενσάρκωσε με μεγάλη επιτυχία τον Σέρλοκ Χολμς στην ομώνυμη δημοφιλή σειρά του BBC, τη Ριάνα, καθώς και τις ηθοποιούς Κέρι Ουάσινγκτον και Έιμι Άνταμς.

Τέλος, ο Χολιγουντιανός αστέρας Ρόμπερτ Ρέντφορντ βρίσκεται στην κορυφή της κατηγορίας των "Ειδώλων".
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ