2014-04-25 13:13:04
Φωτογραφία για «Ευφυή Συστήματα Μεταφορών, eCall και Οδική Ασφάλεια»
Το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων διοργάνωσε σήμερα 25/4/2014, Διεθνές Συνέδριο με θέμα... «Ευφυή Συστήματα Μεταφορών, eCall και Οδική Ασφάλεια», σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον Oργανισμό ERTICO-ITS Europe, ο οποίος είναι ο συντονιστής του Ευρωπαϊκού έργου HeERO.

Η οργάνωση γίνεται στα πλαίσια της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβούλιου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της συμμετοχής του Υπουργείου στο έργο HeERO, που αφορά την πιλοτική εφαρμογή του eCall στην Ευρώπη.

Στο Συνέδριο ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, κατά την ομιλία του επεσήμανε τη σημασία των Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών (Intelligent Transport Systems, ITS) στην ανάπτυξη, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, τη μείωσης της κατανάλωσης καυσίμων και την εξοικονόμηση οικονομικών πόρων καθώς και για την αποφυγή και τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, κ
. Μ. Δασκαλάκης, παρουσίασε το eCAll, τη νέα πανευρωπαϊκή υπηρεσία κλήσεων έκτακτης ανάγκης από το όχημα που βασίζεται στο 112, τον Ενιαίο Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης. Η υπηρεσία eCall είναι μία κλήση έκτακτης ανάγκης που προκαλείται είτε χειροκίνητα, από τους επιβαίνοντες του οχήματος ή αυτόματα, με την ενεργοποίηση αισθητήρων εντός του οχήματος, αμέσως μόλις συμβεί σύγκρουση. Η Ελλάδα συμμετέχει στο πανευρωπαϊκό έργο HeERO για την πιλοτική εφαρμογή του eCall στις Ευρωπαϊκές χώρες.

Ο Γενικός Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κ. Π. Γεωργιάδης, παρουσίασε το έργο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, την υποστήριξη του πανευρωπαϊκού αριθμού κλήσεων εκτάκτου ανάγκης 112 και την πορεία υλοποίησης της αναβάθμισης του Κέντρου Επιχειρήσεων.

Κατά την διάρκεια του συνεδρίου, συζητήθηκαν θέματα στρατηγικής ανάπτυξης των Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών. Έγινε παρουσίαση νέων έργων και πρωτοβουλιών για την αποδοτικότερη και βελτιωμένη χρήση των μεταφορικών υπηρεσιών με την εισαγωγή ευφυών συστημάτων. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε εφαρμογές για την οδική ασφάλεια. Έγινε εκτενής αναφορά στο eCall τόσο από εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όσο και από Έλληνες, ενώ πραγματοποιήθηκε επίδειξη πιλοτικής λειτουργία του συστήματος eCall.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«Συνεχή ατυχήματα στα ΕΛΠΕ»
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«Συνεχή ατυχήματα στα ΕΛΠΕ»
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ