2014-04-25 13:39:06
Φωτογραφία για Η συμβουλή του Νικ Κλεγκ για τον εκκλησιαστικό ρόλο της Βασίλισσας
Την άποψη ότι Κράτος και Εκκλησία πρέπει να πορευθούν χωριστά διατύπωσε ο φιλελεύθερος αντιπρόεδρος της Βρετανίας, Νικ Κλεγκ, σημειώνοντας ότι... η βασίλισσα δεν πρέπει να είναι αρχηγός της Αγγλικανικής Εκκλησίας. «Θα ήταν καλύτερα και για την Εκκλησία και για τους πιστούς, αλλά και τους Αγγλικανούς αν σταδιακά το Κράτος και η Εκκλησία στέκονταν χωριστά στα πόδια τους» είπε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό LBC.

Aξίζει να σημειωθεί ότι ο μονάρχης είναι προστάτης της Πίστεως από το 1534, όταν ο Ερρίκος 8ος ήρθε σε ρήξη με την Αγία Έδρα. Οι δηλώσεις Κλεγκ έρχονται λίγες μόλις μέρες μετά τις θέσεις που διατύπωσε ο πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, για τη «χριστιανική Βρετανία», θέσεις που προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις από εκπροσώπους της διανόησης.

Ο Κλεγκ εξέφρασε την απορία του για τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, σημειώνοντας ότι η ιστορία της χώρας και η κληρονομιά της είναι βαθύτατα επηρεασμένες από τις χριστιανικές αξίες. «Εγώ δεν είμαι άνθρωπος της πίστης, αλλά δεν έχω κανένα πρόβλημα να πω ότι έχουμε μια σημαντική χριστιανική παράδοση και κληρονομία. Δεν εννοώ ότι είμαστε αποκλειστικά χριστιανοί. Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι μία από τις βασικότερες αρχές του χριστιανισμού είναι η ανοχή. Και αυτό κάνει ξεχωριστή τη χώρα μας» κατέληξε. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ