2014-04-25 15:15:33
Φωτογραφία για ΦΙΛΙΚΗ ΝΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΩΝ... ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 5-3
Σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός επικράτησε 5-3 του Πανιώνιου.

Το πρώτο από τα δύο φιλικά που έχει προγραμματίσει για αυτές τις ημέρες έδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Ολυμπιακός. Νίκησε 5-3 τον Πανιώνιο στο Καραϊσκάκη, με τον κ. Μίτσελ να προβαίνει στη δοκιμή πολλών ποδοσφαιριστών.

Η ομάδα μας παρατάχθηκε με διάταξη 4-3-3 (άλλαζε σε 4-2-3-1 ανάλογα με το αν αμυνόταν ή ήταν στην επίθεση) και τον Χουτεσιώτη κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα ήταν, από δεξιά προς τα αριστερά, ο Παπάζογλου, ο Παπαδόπουλος, ο Μαρκάνο και ο Τόρες. Ο Πελέ με τον Μασάντο ήταν στα χαφ, ενώ ο Ιμπαγάσα ήταν μπροστά τους, σε ελεύθερο ρόλο. Ο Κολοβός έβγαινε από δεξιά, ο Λυκογιάννης από αριστερά και στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Διαμαντάκος.

Το παιχνίδι ήταν αρκετά ισορροπημένο από την αρχή. Φαινόταν, σε κάθε προσπάθεια των ποδοσφαιριστών, ότι επρόκειτο για ένα φιλικό τεστ, με τους 22 παίκτες να παλεύουν στον αγωνιστικό χώρο. Στο 10’ ο Πάνος βγήκε απέναντι από τον Χουτεσιώτη, όμως ο νεαρός τερματοφύλακας του Ολυμπιακού έκανε καλή έξοδο και του έκλεισε το οπτικό πεδίο, εξουδετερώνοντας το πλασέ του. Στο 14’ ο Μασάντο βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση στην περιοχή και πλάσαρε, αλλά αστόχησε για λίγο. Ο Γιάννου έκανε ένα άστοχο σουτ στο 17’.


Ένα λεπτό αργότερα, στο 18’ ο Κολοβός έκανε ωραία ενέργεια στον άξονα και λίγο δεξιά, κατά μέτωπον επίθεση και με υπέροχη κάθετη πάσα βρήκε τον Διαμαντάκο μέσα στην περιοχή. Ο νεαρός φορ κοντρόλαρε και σούταρε με το αριστερό για να γράψει το 1-0. Δεν πέρασε πολλή ώρα και ο Κολοβός έκανε ωραία προσπάθεια, ξανά από τον άξονα και λίγο δεξιά. Προχώρησε με μέτωπο στην εστία και πλησιάζοντας την περιοχή σούταρε, αλλά αστόχησε, στο 23’. Ο Ιμπαγάσα έκανε ένα καλό σουτ στο 27’, όμως ήταν άστοχος.

Ο Μασάντο με τον Ιμπαγάσα άλλαζαν αρκετά ρόλους, με τον Πελέ να παίζει μένει περισσότερο προσηλωμένος στα ανασταλτικά του καθήκοντα. Σταθερός και με έγκαιρες επεμβάσεις ήταν ο Μαρκάνο, δίπλα στον Αβραάμ. Στο 34’ ο Τόρες σέντραρε από αριστερά και ο Λυκογιάννης σηκώθηκε μόνος του μέσα στην περιοχή για την κεφαλιά, αλλά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα προς το τέρμα και έχασε την ευκαιρία να σκοράρει. Το ίδιο συνέβη και με τον Κολοβό στο 38’, όταν έπειτα από σέντρα του Ιμπαγάσα πήρε την κεφαλιά, αλλά αστόχησε για λίγο.

Στο 39’ ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα 2 γκολ στο ματς. Ο Τόρες βγήκε ωραία από αριστερά, σέντραρε και ο Παντίδος απέτυχε να διώξει, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Γιαννακόπουλου και σημειώνοντας αυτογκόλ. Ο Κολοβός σούταρε με το δεξί, από αριστερά, στο 43’, όμως ήταν αρκετά άστοχος. Ο Διαμαντάκος έχασε την ευκαιρία να σκοράρει στο 45’, όταν έπειτα από σέντρα του Λυκογιάννη από αριστερά, πλάσαρε στην κίνηση, αλλά άστοχα.

Στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός έμεινε προσηλωμένος στο παιχνίδι του, ήταν πιο επιθετικός και δημιούργησε ευκαιρίες για γκολ. Ο Πανιώνιος περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και έψαξε μέσω των αντεπιθέσεων να απειλήσει. Το κατάφερε σε 2-3 περιπτώσεις. Σε γενικές γραμμές το πρώτο μέρος ήταν «ερυθρόλευκο», γεγονός που μαρτυρά και το 2-0 σε εκείνο το σημείο.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο κ. Μίτσελ προέβη σε αλλαγές. Στο ματς μπήκαν οι Βούρος (δεξί μπακ), Μπουχαλάκης (κεντρικός μέσος), Σαβιόλα (σέντερ φορ), Βλαχοδήμος (δεξί εξτρέμ) και στη συνέχεια, ο Φουστέρ και ο Σάλιακας πήραν θέση στο γήπεδο (δεκάρι και αριστερό εξτρέμ αντίστοιχα), ενώ ο Στρέζος κάθισε κάτω από τα δοκάρια, αντί του Χουτεσιώτη. Αλλαγές έκανε και ο Πανιώνιος.

Στο 50’ ο Ολυμπιακός πήρε κεφάλι 3 τερμάτων στο φιλικό. Ο Μπουχαλάκης βρέθηκε στο 50’ σε καλή θέση μέσα στην περιοχή και πλάσαρε προς το τέρμα. Η μπάλα κόντραρε στον Κουλουχέρη και κατέληξε στα δίχτυα του Γιαννακόπουλου για το 3-0. Στο 63’ ο Πανιώνιος μείωσε σε 3-1, χάρη σε γκολ με ωραία κεφαλιά του Ντούνη, έπειτα από κόρνερ. Λίγο μετά πέρασαν στο ματς και ο Τζανακάκης με τον Καραγκούνη, αντικαθιστώντας τους Τόρες και Αβραάμ αντίστοιχα. Ο Λεωνίδας Καμπάνταης έκανε στο 72’ το 3-2, με ωραία κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Ντούνη.

Ο ρυθμός του ματς είχε πέσει αισθητά και ο Ολυμπιακός είχε χάσει την κυριαρχία σε εκείνο το σημείο, με τον Πανιώνιο να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο. Ο Στρέζος ήταν κάτω από τα δοκάρια. Ο Τζανακάκης δεξί μπακ, ο Βούρος με τον Παπάζογλου στόπερ και αριστερά ο Καραγκούνης. Ο Μπουχαλάκης με τον Φουστέρ ήταν στον άξονα και μπροστά τους ο Κολοβός. Από δεξιά έβγαινε ο Βλαχοδήμος, από αριστερά ο Σάλιακας και στην κορυφή ήταν ο Σαβιόλα.

Με πέναλτι του Νταβίδ Φουστέρ στο 77’ ο Ολυμπιακός ανέκτησε ξανά «αέρα» δύο γκολ στο ματς. Ο Πανιώνιος με τον Καμπάνταη να σεντράρει από δεξιά και τον Ντούνη να πλασάρει εύστοχα στην κίνηση, έκανε στο 78’ το 4-3. Ο Βλαχοδήμος βγήκε απέναντι από τον τερματοφύλακα του Πανιώνιου στο 79’ και νικήθηκε στο πλασέ που επιχείρησε, όπως και ο Σάλιακας αμέσως μετά, παίρνοντας το ριμπάουντα και πλασάροντας.

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός πρέσαρε πολύ, όχι όμως το ίδιο οργανωμένα όπως στο πρώτο ημίχρονο. Υπέροχη ενέργεια έκαναν οι «ερυθρόλευκοι» στο 83’, με τον Κολοβό να γυρνάει συρτά και παράλληλα την μπάλα από δεξιά και τον προωθημένο Παπάζογλου να την «τσιμπάει» με τακουνάκι και να βλέπει τον τερματοφύλακα του Πανιώνιου να αποκρούει ενστικτωδώς, σώζοντας ένα (αν έμπαινε) πανέμορφο γκολ! Στο 89’ ο Νταβίδ Φουστέρ εναλλάχθηκε ωραία με τον Σαβιόλα και με πλασέ από κοντά ο Ισπανός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 5-3, αποτέλεσμα που ήταν και το τελικό στο ματς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Χουτεσιώτης, Παπάζογλου, Αβραάμ, Μαρκάνο, Τόρες, Πελέ, Μασάντο, Ιμπαγάσα, Κολοβός, Λυκογιάννης, Διαμαντάκος.

Αγωνίστηκαν και οι Βούρος, Μπουχαλάκης, Σαβιόλα, Βλαχοδήμος, Φουστέρ, Σάλιακας, Στρέζος, Καραγκούνης, Τζανακάκης.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Γιαννακόπουλος, Παναγιωτούδης, Πάνος, Κουλουχέρης, Παντίδος, Λαμπρόπουλος, Κούρος, Μητρόπουλος, Γιάννου, Ντούνης, Σταυροθανασόπουλος.

Έπαιξαν και οι Ζυγογιάννης, Ανέστης, Παπαδόπουλος, Μπεγλεκτσής, Μπούζας, Καμπάνταης, Σπανός.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τέλος οι μαϊμού συντάξεις
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τέλος οι μαϊμού συντάξεις
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ