2014-04-25 19:28:05
Φωτογραφία για Η συγκλονιστική ιστορία της 24χρονης που εδώ και 16 χρόνια πάσχει από νευρική ανορεξία [Photos]
Χίλιες λίρες την ημέρα κοστίζει η εξειδικευμένη φροντίδα που λαμβάνει η 24χρονη Emma Duffy από τη Βρετανία και το... Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας της προειδοποιεί πως δεν θα συνεχίσει να καλύπτει το κόστος της θεραπείας της.

Η Emma πάσχει από νευρική ανορεξία και διαταραχή προσωπικότητας και έχει κάνει εννέα απόπειρες αυτοκτονίας. Η κατάστασή της βελτιωνόταν με την εξειδικευμένη φροντίδα αλλά η νεαρή γυναίκα κινδυνεύει να βρεθεί «στο κενό» αν αυτή διακοπεί.

Για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για την κατάστασή της η οικογένεια της 24χρονης έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες της.

Η μάχη της με την ανορεξία μετρά περίπου 16 χρόνια (!) και στο διάστημα αυτό έχει καταπιεί ξυραφάκια και έχει εισαχθεί στο νοσοκομείο εκατοντάδες φορές. Οι γονείς της έχουν ακούσει πολλές φορές τους γιατρούς να τους προετοιμάζουν για το θάνατό της, καθώς τα όργανά της καταρρέουν.


Το νοσοκομείο στο Middlesbrough όπου νοσηλεύεται εδώ και 6 μήνες αποφάσισε να της δώσει εξιτήριο και οι γονείς της αγωνιούν καθώς θα βρεθεί χωρίς θεραπεία ενώ έχει βάρος 38 κιλά και αρνείται ακόμα να φάει.

Εδώ κι έναν χρόνο η Emma τρέφεται μόνο με υγρά και επρόκειτο να μεταφερθεί σε κλινική στο York, μία από τις ελάχιστες στη χώρα που αντιμετωπίζει ταυτόχρονα διατροφικές διαταραχές και διαταραχές προσωπικότητας.

Ωστόσο πριν τρεις εβδομάδες ενημερώθηκε πως το βρετανικό Σύστημα Υγείας δεν θα χρηματοδοτήσει τη θεραπεία της που κοστίζει 1000 λίρες τη μέρα, όπως γράφει η Daily Mail.

Μετά την είδηση αυτή η 24χρονη έφυγε από το νοσοκομείο, ταξίδεψε μέχρι το Newcastle και πήρε υπερβολική δόση χαπιών. Για να την βρει και να σώσει τη ζωή της η οικογένειά της αναζήτησε το σύστημα εντοπισμού στο λογισμικό του κινητού της.

Οι γονείς της απευθύνουν πλέον έκκληση μέσω διαδικτύου για να συγκεντρωθεί το ένα εκατομμύριο λίρες που χρειάζεται για την τριετή θεραπεία της. Εκφράζουν δε την οργή τους προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας που αρνείται να βοηθήσει την κόρη τους. «Είναι όλο και πιο αδύναμη, χρειάζεται βοήθεια. Ελπίζω να συγκεντρώσουμε τα χρήματα μόνοι μας πριν να είναι πολύ αργά», δήλωσε η μητέρα της.

Η περιπέτεια της Emma ξεκίνησε σε ηλικία μόλις 8 ετών όταν άκουσε μια δασκάλα χορού να λέει για ένα άλλο κορίτσι πως ήταν χοντρό. Για χρόνια κράτησε τη μάχη της με τη βουλιμία και την ανορεξία μυστική. «Είναι μια ψυχική ασθένεια, δεν αφορά απλά το φαγητό», τονίζει η μαμά της. Ως έφηβη η Emma ήταν αδύνατη, λιποθυμούσε συχνά κι έχασε τα περισσότερα μαλλιά της. Στα 18 της παραδέχθηκε για πρώτη φορά στη μητέρα της πως έκανε εμετό ο,τιδήποτε έτρωγε…
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ