2014-04-25 20:15:47
Φωτογραφία για Δυτική Ελλάδα: Mε την παράταξη Κατσιφάρα Υφαντής, Μαυρωτάς, Πανταζόπουλος, Κωστελέτος και Τσιρογιάννη - Παναγοδήμου
Δήλωση του υπ. Περιφερειακού Συμβούλου Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Νικολάου Υφαντή (Πολιτικός Μηχανικός – Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Περιβάλλοντος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας):

«Φίλες και Φίλοι,

Επέλεξα να θέσω εκ νέου υποψηφιότητα στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές με το συνδυασμό «Δικαίωμα στη Πρόοδο». Είμαι από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του Απόστολου Κατσιφάρα και του συνδυασμού, που αυτός ηγείται , γιατί έχω εμπιστοσύνη στον αδέκαστο χαρακτήρα, στην εργατικότητα, στη δημιουργική διάθεση, τη δυναμικότητα και την ανθρωπιά που τον διακατέχει.

Τα τελευταία χρόνια, η Αιτωλοακαρνανία και ολόκληρη η Δυτική Ελλάδα συμπύκνωσε τα σοβαρότατα προβλήματα που προκάλεσε ή έφερε στην επιφάνεια η μεγάλη κοινωνική, οικονομική και ανθρωπιστική κρίση. Σε αυτήν τη γεμάτη αντιξοότητες περίοδο, εργαστήκαμε σκληρά, μεθοδικά, με μια νέα αντίληψη, αφήνοντας πίσω μας χρεοκοπημένα και αδιέξοδα πολιτικά στερεότυπα
. Σήμερα, με την εμπειρία της πρώτης μας θητείας, σχεδιάσαμε για την επόμενη μέρα, στοχεύοντας σ' ένα νέο μοντέλο λειτουργίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, αντάξιο μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής αυτοδιοίκησης. Το χθες δεν έχει πια θέση στο σήμερα. Η κοινωνία το έχει ήδη προσπεράσει και ματαιοπονούν όσοι νομίζουν ότι μπορούν να το αναστήσουν. Το αφήνουμε πίσω μας έμπρακτα, μαζί με την αδράνεια και τη μιζέρια που το συνοδεύουν. Εργαστήκαμε και εργαζόμαστε με μια νέα αντίληψη, έναν νέο τρόπο. Με τη συνολική μας στάση δείχνουμε ότι υπάρχει ένα άλλο μοντέλο διοίκησης. Ότι τα πράγματα γίνονται και αλλιώς.

Δεν ταιριάζει στον Απόστολο Κατσιφάρα να κόβει κορδέλες. Η εποχή της κορδέλας, της φιγούρας, των απλών εξωραϊσμών και των έργων βιτρίνας πέρασε ανεπιστρεπτί. Τώρα είμαστε σε άλλες εποχές.

Δεν έχουμε κουράσει. Δεν έχουμε κουραστεί γιατί μάθαμε να δουλεύουμε χωρίς τυμπανοκρουσίες

Δεν αποκτήσαμε άποψη και φαντασία προεκλογικά. Δουλέψαμε με σύνθημα ότι «…Πρέπει με σοβαρότητα να δράσουμε και πρέπει να ρίξουμε τα θεμέλια για την Δυτική Ελλάδα του αύριο...»

Δε φοράμε ψεύτικα χαμόγελα για να βγαίνουμε φωτογραφίες.

Εμείς, όπως κι εσείς επιθυμούμε "Δικαίωμα στη Πρόοδο" για τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Ζητάμε την ψήφο σας και δηλώνουμε έτοιμοι για τις ανατροπές που θα αλλάξουν τις ζωές όλων μας, επαναφέροντας την ελπίδα, την αξιοπρέπεια και την υπερηφάνεια.

Γι’ αυτό ζητώ τη συστράτευση και τη στήριξή σας στον αγώνα μας αυτόν που τον θεωρώ κοινή μας υπόθεση…».

Δήλωση του υπ. Περιφερειακού Συμβούλου Π.Ε. Αχαΐας Γιώργου Μαυρωτά (σκηνοθέτης):

«Δηλωσίας δεν είμαι. Μια ζωή μιλάω και γράφω «ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ». Να όμως που για πρώτη φορά είναι αναγκαίο να δηλώνω για ποιους λόγους κατεβαίνω υπ. Περιφερειακός Σύμβουλος με το συνδυασμό του νυν Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα.

Οι λόγοι είναι ξεκάθαροι. Η Δυτική Ελλάδα ζει μια μοναδική πρόκληση. ΟΛΑ τα μεγάλα δημόσια έργα (δρόμοι, τρένα, υποδομές) είναι σε εξέλιξη, οπότε μόνο ένας έμπειρος Περιφερειάρχης μπορεί να διαχειριστεί τη δυναμική τους. Αποδεδειγμένα αυτός είναι μόνο ο Αποστόλης Κατσιφάρας.

Είναι για μένα πολύ σημαντικό ότι ο Απόστολος Κατσιφάρας είναι μια αυτόφωτη πολιτική προσωπικότητα και όχι ένας πολιτικά «οσφυοκάμπτης» του παλαιού κατεστημένου. Είναι ένα σύγχρονος πολιτικός που κοιτάει μπροστά.

Πριν μας πάρει το κάθε… «ποτάμι» και ο ποταμός, συθέμελα μας ξεριζώσει και σύριζα μας ξεκληρίσει, θεωρώ πρώτη ευθύνη ο καθένας να τοποθετηθεί όπου και όπως μπορεί για τον τόπο του.

Η δικιά μου πρώτη ευθύνη είναι ακριβώς αυτή. Να σταθώ δίπλα στον Αποστόλη Κατσιφάρα και να προσπαθήσω για τον τόπο μου».

Δήλωση του υπ. Περιφερειακού Συμβούλου Π.Ε. Αχαΐας Ιωάννη Πανταζόπουλου (Αρχιτέκτονας – Πολεοδόμος, Μέλος του Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, π. Γραμματέας του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας):

«Φίλες και φίλοι,

από την εμπειρία της τριακονταετούς επαγγελματικής και συνδικαλιστικής μου δράσης, θεωρώ ότι κάθε τόπος έχει την δυνατότητα βιώσιμης οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, αρκεί να στηριχτεί στην ανάδειξη και αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του, την μείωση των ανισοτήτων με την εξασφάλιση της κοινωνικής και χωρικής του συνοχής, την εξωστρέφειά του και την γεφύρωση της οικονομίας με την γνώση.

Επειδή στα 3,5 χρόνια που πέρασαν, είδα και από την θέση του συνεργάτη, μία Περιφερειακή Αρχή να προσπαθεί για τα παραπάνω και έναν Περιφερειάρχη με μεθοδικότητα, ιεραρχία και στρατηγική να αγωνίζεται, να διεκδικεί και να εξασφαλίζει πόρους, σε μια τόσο δύσκολη για την χώρα μας περίοδο, να επιλύει χρόνια προβλήματα και παθογένειες του παρελθόντος, χωρίς "κραυγές" και κυρίως χωρίς κομματικές ή χωρικές επιλογές και επιδιώξεις, θέτω και πάλι υποψηφιότητα για Περιφερειακός Σύμβουλος με την παράταξη «'Δυτική Ελλάδα - Δικαίωμα στην Πρόοδο» του Απόστολου Κατσιφάρα.

Βεβαίως, είναι πολλά ακόμα να γίνουν και με τη λογική ότι οι οικονομικές κρίσεις έχουν ημερομηνία λήξης, σας καλώ να συμβάλουμε όλοι μαζί στην δημιουργία μιας σύγχρονης και κατάλληλης στρατηγικής, για μια Βιώσιμη Περιφερειακή Ανάπτυξη, προς όφελος των πολιτών της Περιφέρειάς μας γιατί οι καλύτερες μέρες είναι μπροστά μας, αρκεί να κάνουμε τις σωστές επιλογές».

Δήλωση του υπ. Περιφερειακού Συμβούλου Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Σπυρίδωνα Κωστελέτου (Μηχανολόγος – Σχεδιαστής κινητήρων εσωτερικής καύσης):

Βρίσκομαι στο πλευρό του Απόστολου Κατσιφάρα, όχι από την αρχή της προσπάθειας του (και τώρα κοντύτερα) για λόγους αυτονόητους.

Δεν υπήρξε διαπλεκομενος ούτε ο ίδιος ούτε οι συνεργάτες του και έπραξε το αυτονόητο για μια μεγάλη Περιφέρεια δηλαδή κίνησε τις διαδικασίες και έθεσε βάσεις για την ανάπτυξη της σε καιρούς δύσκολους για όλους και δεν δίστασε να βάλει ακόμα και κατά της κεντρικής εξουσίας η ακόμα και αυτής που τον ανέδειξε και τον προώθησε προς όφελος της περιφέρειας

Όραμα η πραγματική ανάπτυξη και ανάδειξη του τόπου που τόσες δεκαετίες βρέθηκε στα χέρια ανθρώπων που δεν κατάφεραν και δεν θέλησαν να αναδείξουν τίποτε περάν του μεγάλου τους εγώ.

Δήλωση της υπ. Περιφερειακής Συμβούλου Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Mαρίας Τσιρογιάννη - Παναγοδήμου (Φιλόλογος - αναπλ. Διεύθυντρια ΓΕΛ Αιτωλικού):

«Φίλες και φίλοι,

Στις δύσκολες εποχές που ζούμε, μόνη ελπίδα είναι η προσπάθεια να βελτιώσουμε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

Πιστεύω πως η ΓΝΩΣΗ και η ΣΚΕΨΗ είναι το εφαλτήριο της ανάπτυξης και της προόδου. Κι αυτό γιατί είχα το προνόμιο να γεννηθώ σε έναν τόπο με ξεχωριστό παρελθόν και ανυπέρβλητη Ιστορία.

Έχω τη χαρά να ζω και να εργάζομαι σ’ αυτόν τον τόπο και την επιθυμία να τον βλέπω να αναπτύσσεται και να εξελίσσεται. Θα ήταν ΤΙΜΗ για εμένα να τον υπηρετήσω και ως περιφερειακή σύμβουλος, γι αυτό αποφάσισα να είμαι υποψήφια με το συνδυασμό "Δικαίωμα στην Πρόοδο" με επικεφαλής τον Απόστολο Κατσιφάρα.

Ο πολίτης που καλλιεργεί το πνεύμα του είναι ισχυρός και ικανός να βοηθήσει τον τόπο του και τον εαυτό του. Η προβολή των μνημείων ιστορικής αξίας, η ΠΑΙΔΕΙΑ, ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, καθώς και η ενίσχυση του τουρισμού είναι βασικές μας προτεραιότητες.

Στηρίζομαι στην αρωγή και την εμπιστοσύνη σας, για να συνεχίσουμε ΔΥΝΑΜΙΚΑ και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ το έργο που ήδη έχει ξεκινήσει. Η νέα γενιά του τόπου μας αξίζει ένα καλύτερο μέλλον και έχει δικαίωμα στην πρόοδο, την παιδεία, τον πολιτισμό».
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ