2014-05-09 15:18:05
Φωτογραφία για Εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών από την Ε.Ο.Δ. σε στελέχη της Interamerican στην Αθήνα
Στην παροχή Πρώτων Βοηθειών εκπαιδεύτηκαν στελέχη της INTERAMERICAN από μέλη – εκπαιδευτές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, σε σεμινάριο που... πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Απριλίου στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στην Αθήνα.

Στο εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα βρήκε εφαρμογή στην πράξη το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψαν η INTERAMERICAN και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, σύμφωνα με το οποίο οι δύο οργανισμοί συνδράμουν εκατέρωθεν στις δράσεις, τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης και τα έκτακτα περιστατικά.

Η εκπαίδευση περιλάμβανε παρουσίαση και πρακτική εκπαίδευση στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ-BLS), τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (AED), την αντιμετώπιση πνιγμονής και την πλάγια θέση ασφαλείας, ενώ όλοι οι εκπαιδευόμενοι έλαβαν διεθνή πιστοποίηση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης. Η INTERAMERICAN ανέλαβε την πρωτοβουλία στο πλαίσιο της υποστήριξης του εθελοντισμού με εξειδίκευση στην παροχή κοινωνικών υπηρεσιών υγείας και ασφάλειας. Να σημειωθεί ότι στην εκπαίδευση, εκτός των εργαζομένων της INTERAMERICAN, συμμετείχαν και πολίτες.

Στο πλαίσιο της εφαρμογής του μνημονίου, είχε προηγηθεί από μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης ανοιχτή εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών και πιστοποίηση 15 πολιτών κατά την Εβδομάδα Αλληλεγγύης στην Πάτρα, όπου η INTERAMERICAN ήταν συνδιοργανωτής ως χορηγός δέσμης κοινωνικών εκδηλώσεων. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ