2014-05-11 22:32:06
Φωτογραφία για Η Πρέβεζα ψήφισε ποδήλατο!Περισσότεροι από 1000 ποδηλάτες στην 7η Πανελλαδική ποδηλατοπορεία
Περισσότεροι από 1000 ποδηλάτες κάθε ηλικίας πήραν το πρωί της Κυριακής τα ποδήλατά τους και συμμετείχαν στην... 7η Πανελλαδική ποδηλατοπορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στην Πρέβεζα (παράλληλη διοργάνωση σε 40 πόλεις) για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πόλεων, που διοργανώθηκε από την «ΚΙΝΗΣΗ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ».

Μικροί και μεγάλοι, γονείς με τα παιδιά τους, παρέες φίλων, μαθητές έδωσαν βροντερό παρών στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα προς τους φορείς και τους υποψήφιους δημάρχους και αντιπεριφερειάρχες πως οι πολίτες της Πρέβεζας θέλουν την ασφαλή μετακίνηση με το ποδήλατο καθημερινά και όχι μόνο μια μέρα τη χρόνου!

Οι ποδηλάτες ξεκίνησαν από την Πλατεία Ανδρούτσου, συνέχισαν στον πεζόδρομο της παραλίας και μέσω της Κυανής Ακτής, έφτασαν στον Παντοκράτορα . Έστριψαν αργότερα στο ύψος της Ζεύξης και συνέχισαν προς Λεωφόρο Ειρήνης, Φόρο, Νεκροταφείο, Βαθύ, Μνημείο Καρυωτάκη, Πευκάκια, Σπηλιάδου, Πλατεία Ανδρούτσου και κατέληξαν στα Δικαστήρια.


Κίνηση φίλων ποδηλάτου Πρέβεζας: "Η σημερινή ποδηλατοπορεία ήταν ένα μεγάλο μήνυμα"

«Η σημερινή ποδηλατοπορεία νομίζω ότι ήταν ένα μεγάλο μήνυμα από όλους τους νέους της Πρέβεζας και τους μεγάλους. Θεωρώ ότι ήταν ίσως η μεγαλύτερη ποδηλατοπορεία από όλες τις χρονιές που έχουμε κάνει αφού συμμετείχαν περισσότερα από χίλια άτομα όπως τα υπολογίζουμε. Στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα στις αρχές τις πόλεις και σε αυτές που θα έρθουν, ότι η πόλη θέλει άλλο προσανατολισμό, άλλη κατεύθυνση και άλλες ανάγκες. Δυστυχώς όλα αυτά τα χρόνια παρά τις προτάσεις μας και τις επιστολές μας, τις παρεμβάσεις μας και τη συμμετοχή του κόσμου, έχουν γίνει ελάχιστα όσον αφορά την Πρέβεζα για να γίνει μια σύγχρονη πόλη με ασφαλή πεζοδρόμια και ποδηλατόδρομους και όχι αυτό το δήθεν και το ψεύτικο. Η Πρέβεζα είναι μια καταπληκτική πόλη ιδανική για ποδήλατο, έχει ακτές που θα μπορούσε να γίνει ολοκληρωμένος παραλιακός άξονας ποδηλάτου. Δυστυχώς όλα μένουν στα σκαριά, όλοι μας λένε συγχαρητήρια και κανένας δεν κάνει τίποτα. Ελπίζουμε κάποια στιγμή να φτάσουμε εκεί που θέλουμε, δηλαδή μια απλή πόλη, μια πόλη της καθημερινότητας με πεζούς, με ποδηλάτες, με λιγότερα αυτοκίνητα, με λιγότερη ρύπανση, με οικονομία και με υγεία» τόνισε εκ μέρους της «Κίνησης των φίλων ποδηλάτου Πρέβεζας» ο κ. Σπύρος Κανιώρης ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν στην ποδηλατοπορεία, ωστόσο δεν παρέλεψε να ζητήσει το σεβασμό των οδηγών οι οποίοι ακόμη και αυτή την ημέρα σε ορισμένες περιπτώσεις δημιούργησαν μικροπροβλήματα.

Παράλληλα ο κ. Κανιώρης σημείωσε πως η φετινή ποδηλατοπορεία ήταν αφιερωμένη στην Κυανή Ακτή, σημειώνοντας πως θα πρέπει άμεσα να ολοκληρωθούν τα έργα προστασίας της περιοχής πριν γίνει οποιαδήποτε ανάπλαση, ενώ όσον αφορά το ιστορικό κέντρο σημείωσε πως τα αιτήματα για μια ακόμη χρονιά παραμένουν ίδια, αφού δεν έχει αλλάξει δυστυχώς τίποτα. 
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ